Кфор спроводи рутинску вjежбу близу Високих Дечана и Крушева

05.09.2023. 09:39
0
ИЗВОР: Танјуг

Кфор ће од данас до четвртка, 7. септембра, извести рутинску војну вjежбу на западу Косова и Метохије, у близини манастира Високи Дечани и Крушева.

Обуку ће спроводити Регионална команда-Мултинационални контингенти Запад и биће фокусирана на процедуре оперативне приправности и припрему јединица, саопштио је Кфор. Како се наводи, војници и возила Кфора биће лоцирани у близини Крушева и дечанског министара за вријеме вјежбе.

- Активности обуке ће укључивати и дневна и ноћна кретања по земљи. Такође ће бити конвоји војних возила, који се састоје од тешке инжењерске опреме, које ће се кретати и примарним и секундарним путевима унутар подручја - наводи се у саопштењу.

Кфор спроводи рутинске вјежбе у циљу пробе и обуке „како би обезбиједио благовремен и сигуран одговор кад год је то потребно”, наводећи да настоји да обезбиједи минималан утицај на цивилно становништво у сваком тренутку и тражи сарадњу локалне заједнице током вршења активности.

- Кфор наставља да спроводи свој мандат, заснован на Резолуцији Савјета безбједности УН 1244 из 1999. године, да обезбиједи безбједно окружење и слободу кретања, за добробит свих заједница које живе на Косову - саопштио је Кфор.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Манастиру Високи Дечани уписано власништво над 24 хектара земљишта Манастиру Високи Дечани уписано власништво над 24 хектара земљишта
Ни након осам година манастиру Високи Дечани није враћена земља Ни након осам година манастиру Високи Дечани није враћена земља
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 11m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 20m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 55m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 8m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 22m
    0