Кими Раиконен завршио професионалну каријеру у Формули 1

12.12.2021. 19:08
0
ИЗВОР: Srpskainfo.com

Возач Алфа Ромеа Кими Раиконен (негдје и Кими Рејкенен прим.аут.) рекао је послије посљедње трке у каријери да се радује нормалном животу.

Финац због квара на болиду није успио да заврши недјељну Велику награду Абу Дабија, али су га упркос томе љубитељи Формуле 1 изабрали за возача дана.

Раиконен је каријеру у Формули 1 завршио са 348 стартова, по чему је рекордер, а највећи успјех остварио је 2007. године када је освојио титулу.

Фински аутомобилиста је посљедњи Фераријев шампион, а иначе је остварио 21 побједу, укупно 103 пута се нашао на подијуму, а 18 пута је освојио пол позицију.

Освојио је укупно 1.873 поена, а током 19 сезона бранио је боје Заубера, Мекларена, Ферарија, Лотуса и Алфа Ромеа.

- Лијепо је видјети да ми је толики број људи одао поштовање данас, иако трка није протекла онако како смо се надали. Имали смо проблем послије одласка у бокс, технички проблем због којег смо трку завршили раније. Али, то је тркање, дешава се, али то не мијења како се осјећам по питању каријере. Срећан сам што ћу се окренути нормалном животу, радујем се томе. Наравно, недостајаће ми велики број људи које сам упознао током година, 20 година је прошло брзо, створио сам много успомена, неке су лијепе, неке не, али ћу их памтити заувијек - рекао је Раиконен а преноси Спортклуб.

Коментари 0
Повезане вијести
Финци и даље најсрећнији Финци и даље најсрећнији
Данијел Рикардо најбржи на првом тренингу уочи трке за ВН Бахреина Данијел Рикардо најбржи на првом тренингу уочи трке за ВН Бахреина
Трка за ВН Велике Британије остаје дио Формуле 1 до 2034. године Трка за ВН Велике Британије остаје дио Формуле 1 до 2034. године
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 44m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    10h 59m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    16h 50m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 17m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    17h 9m
    0