Кинески инвеститори заинтересовани за Јахорину и Пале

24.10.2019. 13:41
0
ИЗВОР: Катера

На позив представника кинеског Олимпијског комитета, управа Олимпијског центра „Јахорина”, на челу са директором Дејаном Љевнаићем, обишла је олимпијски град Пекинг и седам околних ски центара, који ће бити домаћини зимских Олимпијских игара 2022. године.

Више од 150 скијаша из Кине у оквиру припрема за олимпијаду, боравило је на Јахорини претходне зимске туристичке сезоне. Током посјете овој земљи договорен је поновни долазак спортиста у предстојећој зимској сезони, који су и више него задовољни прошлогодишњим условима, те желе да понове посјету олимпијској планини и то у проширеном саставу.

Представници Олимпијског комитета Кине позитивно су настројени према Републици Српској а посебно интересовање су исказали ка Палама јер ту виде будућност скијашког спорта и туризма. Управа Олимпијског центра „Јахорина” је у Кини презентовала нове инвестиције чија је реализација тренутно у току, што је још више подстакло инвеститоре да се одлуче да посјете Пале и то већ до краја ове године.

Слика

Тим поводом, директор ОЦ „Јахорина” Дејан Љевнаић, истакао је да је скијање у Кини у експанзији и да кинези инвестирају велика средства у скијање и скијашку инфраструктуру. Према његовим ријечима заинтересованост да инвестиције спроведу на Палама може бити од великог значаја за цијелу Републику Српску.

-Наша велика предност је близина међународног аеродрома Сарајево, а обећавајуће су и чињенице безвизног режима као и међудржавне сарадње Кине и Босне и Хецеговине, која је на високом новоу - истакао је Љевнајић.

Коментари 0
Повезане вијести
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    19h 41m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    23h 20m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    17h 50m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    6h 31m
    0
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    1h 16m
    0