Кинески туристи из Вухана стигли у Неум, сутра стижу у Сарајево

26.01.2020. 17:17
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Група од 29 кинеских туриста, од којих је 18 из Вухана, одакле је потекао коронавирус, данас је стигла у Неум. Након тога отишли су у Дубровник, а вечерас се враћају у једини град на мору у БиХ, гдје ће и преноћити. А, наводно, сутра стижу у Сарајево. Све ове информације потврђене су у Граничној полицији БиХ.

– Оно што је сигурно је да ће преноћити у Неуму, али и да су на гранични прелаз у Неуму стигли су службеници Завода за јавно здравство ФБиХ који ће заједно са припадницима Граничне полиције у складу са законом обавити све потребне мјере на контроли ових туриста – изјавио је за Аваз савјетник директора Граничне полиције БиХ, Svevlad Hoffman.

Да ће након Неума Кинези посјетити Сарајево потврдио је и за 24.sata.hr директор Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак.

– Нема апослутно разлога за панику. У Хрватску су ушли здрави, и није било разлога задржавати их овдје. Држе се упутстава која су добили, њихов је возач упознат са ситуацијом, и све је у реду – рекао је Цапак.

Треба напоменути и да туристи из тог кинеског града могу слободно ући у БиХ, те да Гранична полиција нема посебна упутства.

Наиме, они су претходно су посјетили Плитивичка језера, па су се упутили за Дубровник. На том путу већ су једном прешли гранични прелаз на граници БиХ, тачније код Клека, па су прошли кроз Неум према својој дестинацији.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    23h 14m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    23h 19m
    1
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    17h 22m
    4
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    13h 0m
    0
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    17h 47m
    0