Кинези представили возило које путнике штити од корона вируса

08.11.2021. 22:42
0
ИЗВОР: autobild.rs

Кинеска ауто компанија Geely, која у свом власништву има марке Волво и Лотус, обавезала се да ће у наредном периоду утрошити преко 53 милиона долара на заштиту од ширења корона вируса.

У ту сврху представљено је и прво возило, Geely Icon, које ће бити опремљено најнапреднијим системом за филтрирање ваздуха у кабини и заштити од вируса и бактерија.

У питању је нови интелигентни систем за пречишћавање ваздуха унутар кабине возила који посједује сертификат Н95. Овај систем ће радити заједно са клима-уређајем у возилу Geely Icon.

По стандардима Н95 овај систем требало би да блокира око 95 процената веома малих честица да доспију у кабину, чак и до величине од 0,3 микрона.

Нажалост, честице корона вируса умију да буду чак и мање, што значи да степен сигурности неће износити читавих 100 процената.

Слика

Модел Geely Icon премијерно је приказан у форми концепта на сајму аутомобила у Пекингу 2018. године, а у понуди ће бити бензинска и хибридна варијанта.

Овај модел одликују и технолошки врло напредни системи за асистенцију у вожњи, а могуће је и аутономно управљање унутар траке.

Geely Icon је опремљен са пет HD камера и 12 ултразвучних радара, који омогућавају препознавање пjешака, аутоматско паркирање и кочење у случају нужде. 

Подсjeтимо, у Кини је за сада регистровано највише обољелих пацијената од корона вируса, али је њихов број у опадању посљедњих недјеља, док се, насупрот томе, биљежи све већи број случајева на европском континенту.

Коментари 0
Повезане вијести
Тону градови у Кини Тону градови у Кини
Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака! Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака!
Е-цигарете стижу из Кине и Малезије Е-цигарете стижу из Кине и Малезије
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    11h 33m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    12h 48m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 39m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 6m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    18h 58m
    0