"Клуб љубитеља природе" освојио Маглић

20.08.2023. 11:46
0
ИЗВОР: srna.rs

Планинари из "Клуба љубитеља природе Милићи" освојили су највиши планински врх Републике Српске и БиХ - Маглић и попели се на 2.386 метара надморске висине, што је била прва озбиљна експедиција шесточлане екипе, изјавила је Срни члан Клуба Драгана Ковачевић.

Она је рекла да су се окупили прије годину дана и започели авантуру у којој уживају заједно са пријатељима, члановима "Клуба љубитеља природе", те да су до сада савладали Бјелашницу, Дурмитор, Рзавске брегове, али да је ово био највећи и најтежи изазов.

- Успон тежак, два километра пјешачења трајао је два и по сата колико смо се пењали и исто толико силазили, али је срце пуно када са врха видите са једне стране Дурмитор, Пивску планину, а са друге Зеленгору, непроцјењив доживљај - навела је Ковачевићева.

Ковачевићева је нагласила да је екипи најтеже било да савлада стијене које су и најризичније са доста одрона, али су велику помоћ имали од водича из Власенице и Фоче који су им обезбиједили потребну опрему.

Она је рекла да су се за овај поход припремали пјешачењем свакога дана по три, четири километра јер је потребна добра кондиција.

- Послије прве шетње по планини схватите да ли сте за неки већи подухват или не, или се пронађете у планинарењу или одустанете, а ја сам у овоме захваљујући супругу Младену који је велики љубитељ природе и учесник многих похода и заслужан за оснивање `Клуба љубитеља природе` који данас има своју заставу и лого  додала је Ковачевићева.

Она је рекла да вјерује да ће се њихова застава ових дана завијорити и у Мароку, јер члан овога Клуба, Јелена Станковић Павловић, Милићанка која живи у Њемачкој, на Алпима, учествује у планинарској експедицији као представник љубитеља природе из Милића.

Ковачевићева је изјавила да ускоро очекују ново дружење и слетове планинара, те да ће кренути пут лијепих планина Чврснице и Височице. 

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом освештао храм у Новој Касаби Митрополит Хризостом освештао храм у Новој Касаби
У саобраћајној несрећи код Зворника погинула једна особа У саобраћајној несрећи код Зворника погинула једна особа
Погинуо мушкарац након слијетања возилом са коловоза у Милићима Погинуо мушкарац након слијетања возилом са коловоза у Милићима
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  9h 0m
  0
 • На Јахорини ухапшен један од највећих бјегунаца у Европи
  5h 7m
  0
 • Марко Кубатлија од данас на челу Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ
  7h 14m
  8
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  9h 5m
  0
 • Нерегистрована возила крстаре сеоским путевима
  9h 12m
  1