"Клуб љубитеља природе" освојио Маглић

20.08.2023. 11:46
0
ИЗВОР: srna.rs

Планинари из "Клуба љубитеља природе Милићи" освојили су највиши планински врх Републике Српске и БиХ - Маглић и попели се на 2.386 метара надморске висине, што је била прва озбиљна експедиција шесточлане екипе, изјавила је Срни члан Клуба Драгана Ковачевић.

Она је рекла да су се окупили прије годину дана и започели авантуру у којој уживају заједно са пријатељима, члановима "Клуба љубитеља природе", те да су до сада савладали Бјелашницу, Дурмитор, Рзавске брегове, али да је ово био највећи и најтежи изазов.

- Успон тежак, два километра пјешачења трајао је два и по сата колико смо се пењали и исто толико силазили, али је срце пуно када са врха видите са једне стране Дурмитор, Пивску планину, а са друге Зеленгору, непроцјењив доживљај - навела је Ковачевићева.

Ковачевићева је нагласила да је екипи најтеже било да савлада стијене које су и најризичније са доста одрона, али су велику помоћ имали од водича из Власенице и Фоче који су им обезбиједили потребну опрему.

Она је рекла да су се за овај поход припремали пјешачењем свакога дана по три, четири километра јер је потребна добра кондиција.

- Послије прве шетње по планини схватите да ли сте за неки већи подухват или не, или се пронађете у планинарењу или одустанете, а ја сам у овоме захваљујући супругу Младену који је велики љубитељ природе и учесник многих похода и заслужан за оснивање `Клуба љубитеља природе` који данас има своју заставу и лого  додала је Ковачевићева.

Она је рекла да вјерује да ће се њихова застава ових дана завијорити и у Мароку, јер члан овога Клуба, Јелена Станковић Павловић, Милићанка која живи у Њемачкој, на Алпима, учествује у планинарској експедицији као представник љубитеља природе из Милића.

Ковачевићева је изјавила да ускоро очекују ново дружење и слетове планинара, те да ће кренути пут лијепих планина Чврснице и Височице. 

Коментари 0
Повезане вијести
Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 5m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 49m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 34m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 33m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 39m
    0