"Klub ljubitelja prirode" osvojio Maglić

20.08.2023. 11:46
0
IZVOR: srna.rs

Planinari iz "Kluba ljubitelja prirode Milići" osvojili su najviši planinski vrh Republike Srpske i BiH - Maglić i popeli se na 2.386 metara nadmorske visine, što je bila prva ozbiljna ekspedicija šestočlane ekipe, izjavila je Srni član Kluba Dragana Kovačević.

Ona je rekla da su se okupili prije godinu dana i započeli avanturu u kojoj uživaju zajedno sa prijateljima, članovima "Kluba ljubitelja prirode", te da su do sada savladali Bjelašnicu, Durmitor, Rzavske bregove, ali da je ovo bio najveći i najteži izazov.

- Uspon težak, dva kilometra pješačenja trajao je dva i po sata koliko smo se penjali i isto toliko silazili, ali je srce puno kada sa vrha vidite sa jedne strane Durmitor, Pivsku planinu, a sa druge Zelengoru, neprocjenjiv doživljaj - navela je Kovačevićeva.

Kovačevićeva je naglasila da je ekipi najteže bilo da savlada stijene koje su i najrizičnije sa dosta odrona, ali su veliku pomoć imali od vodiča iz Vlasenice i Foče koji su im obezbijedili potrebnu opremu.

Ona je rekla da su se za ovaj pohod pripremali pješačenjem svakoga dana po tri, četiri kilometra jer je potrebna dobra kondicija.

- Poslije prve šetnje po planini shvatite da li ste za neki veći poduhvat ili ne, ili se pronađete u planinarenju ili odustanete, a ja sam u ovome zahvaljujući suprugu Mladenu koji je veliki ljubitelj prirode i učesnik mnogih pohoda i zaslužan za osnivanje `Kluba ljubitelja prirode` koji danas ima svoju zastavu i logo  dodala je Kovačevićeva.

Ona je rekla da vjeruje da će se njihova zastava ovih dana zavijoriti i u Maroku, jer član ovoga Kluba, Jelena Stanković Pavlović, Milićanka koja živi u Njemačkoj, na Alpima, učestvuje u planinarskoj ekspediciji kao predstavnik ljubitelja prirode iz Milića.

Kovačevićeva je izjavila da uskoro očekuju novo druženje i sletove planinara, te da će krenuti put lijepih planina Čvrsnice i Visočice. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija
Vatrogasci cijelu noć gasili požar u selu Viškovići kod Milića Vatrogasci cijelu noć gasili požar u selu Viškovići kod Milića
Uhapšeno lice zbog neplaćenih kazni za prekršaje Uhapšeno lice zbog neplaćenih kazni za prekršaje
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    20h 20m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    9h 33m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    9h 4m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    9h 27m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    5h 20m
    0