Клуб посланика СДС-а у НСРС упутио иницијативу да се болница у Источном Сарајеву назове Болница Србија - др Миодраг Лазић

16.04.2020. 16:03
0
ИЗВОР: Катера

У спомен и част великог доктора Лазића, Kлуб посланика Српске демократске странке у Народној скупштини Републике Српске, упутио је иницијативу министарству здравља и социјалне заштите да се име Болнице "Србија" у Источном Сарајеву преименује у Болница Србија – Др Миодраг Лазић.

Источносарајевска регија, као и цијели српски народ, дугују овом великом човјеку вјечно сјећање на његово велико херојство. Као ратном илиџанском саборцу, који је своје битке водио на најтежем мјесту у илиџанској болници "Жица", која се касније евакуисала у Болницу Касиндол, данашњу Болницу "Србија", сматрамо да управо ова установа треба заувијек, крупним словима, носити исписано име овог великана, стоји у саопштењу.

Иницијатива је упућена Министарству здравља и социјалне заштите и очекујемо да ће се сви политички фактори сложити око ове иницијативе јер име овога великана то заслужује.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО) Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО)
Доктор Миодраг Лазић - анђео спаса за Србе преко Дрине Доктор Миодраг Лазић - анђео спаса за Србе преко Дрине
У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 20m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 55m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 54m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 3m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 21m
    0