Klub poslanika SDS-a u NSRS uputio inicijativu da se bolnica u Istočnom Sarajevu nazove Bolnica Srbija - dr Miodrag Lazić

16.04.2020. 16:03
0
IZVOR: Katera

U spomen i čast velikog doktora Lazića, Klub poslanika Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, uputio je inicijativu ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite da se ime Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu preimenuje u Bolnica Srbija – Dr Miodrag Lazić.

Istočnosarajevska regija, kao i cijeli srpski narod, duguju ovom velikom čovjeku vječno sjećanje na njegovo veliko herojstvo. Kao ratnom ilidžanskom saborcu, koji je svoje bitke vodio na najtežem mjestu u ilidžanskoj bolnici "Žica", koja se kasnije evakuisala u Bolnicu Kasindol, današnju Bolnicu "Srbija", smatramo da upravo ova ustanova treba zauvijek, krupnim slovima, nositi ispisano ime ovog velikana, stoji u saopštenju.

Inicijativa je upućena Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite i očekujemo da će se svi politički faktori složiti oko ove inicijative jer ime ovoga velikana to zaslužuje.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Četiri godine od smrti doktora Laze: Ilidža pamti svoje junake (FOTO) Četiri godine od smrti doktora Laze: Ilidža pamti svoje junake (FOTO)
Doktor Miodrag Lazić - anđeo spasa za Srbe preko Drine Doktor Miodrag Lazić - anđeo spasa za Srbe preko Drine
U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    11h 0m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    9h 56m
    0
  • Posljednji kondorov let
    23h 25m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    10h 0m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    6h 53m
    0