Код власника аутобуса који се преврнуо у Бугарској утврђено више од 100 прекршаја

17.08.2022. 19:50
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Поводом саобраћајне незгоде која се 14. августа 2022. године догодила на ауто-путу у Бугарској, у којој је учествовао аутобус из Србије када је повријеђено 28 српских држављана, обављена је контрола фирме чији је аутобус.

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова су по хитном поступку извршили су надзор правног лица власника поменутог возила, као и предузетника који је корисник аутобуса по уговору о закупу.

Том приликом, код правног лица – власника возила утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, због чега је сачињено 99 прекршајних налога за које је предвиђена новчана казна у укупном износу од 3.510.000 динара и поднијет је један захтјев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбједности саобраћаја на путевима, саопштио је МУП.

Током надзора корисника возила по уговору о закупу, који иначе посједује важећу лиценцу за превоз путника, утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, па су сачињена четири прекршајна налога за које је предвиђена укупна новчана казна од 420.000 динара, а поднијет је и један захтјев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбједности саобраћаја на путевима.

Припадници Управе саобраћајне полиције ће, поред редовних контрола, поводом почетка школске године појачано контролисати превознике и аутобусе којима се врши организован превоз дјеце, пише Блиц.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца у Српској све храбрија да пријаве сексуално злостављање Дјеца у Српској све храбрија да пријаве сексуално злостављање
Повријеђен возач у саобраћајној незгоди на Подроманији Повријеђен возач у саобраћајној незгоди на Подроманији
Сударили се аутобус и аутомобил на путу Сарајево-Рогатица Сударили се аутобус и аутомобил на путу Сарајево-Рогатица
Најчитаније
 • Сјећања Хрешана на долазак Аустроугарске империје у БиХ
  9h 14m
  0
 • Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града"
  14h 59m
  7
 • Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)
  15h 9m
  1
 • Наташи Ћејић потребна наша помоћ
  18h 22m
  2
 • Преминуо глумац Саша Петровић
  19h 5m
  1