Код власника аутобуса који се преврнуо у Бугарској утврђено више од 100 прекршаја

17.08.2022. 19:50
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Поводом саобраћајне незгоде која се 14. августа 2022. године догодила на ауто-путу у Бугарској, у којој је учествовао аутобус из Србије када је повријеђено 28 српских држављана, обављена је контрола фирме чији је аутобус.

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова су по хитном поступку извршили су надзор правног лица власника поменутог возила, као и предузетника који је корисник аутобуса по уговору о закупу.

Том приликом, код правног лица – власника возила утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, због чега је сачињено 99 прекршајних налога за које је предвиђена новчана казна у укупном износу од 3.510.000 динара и поднијет је један захтјев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбједности саобраћаја на путевима, саопштио је МУП.

Током надзора корисника возила по уговору о закупу, који иначе посједује важећу лиценцу за превоз путника, утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, па су сачињена четири прекршајна налога за које је предвиђена укупна новчана казна од 420.000 динара, а поднијет је и један захтјев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбједности саобраћаја на путевима.

Припадници Управе саобраћајне полиције ће, поред редовних контрола, поводом почетка школске године појачано контролисати превознике и аутобусе којима се врши организован превоз дјеце, пише Блиц.

Коментари 0
Повезане вијести
Завршени радови на уређењу школског игралишта у Трнову Завршени радови на уређењу школског игралишта у Трнову
Породица Крнић: Након близанаца, стижу тројке Породица Крнић: Након близанаца, стижу тројке
У превртању аутомобила у Рогатици повријеђен сувозач У превртању аутомобила у Рогатици повријеђен сувозач
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 4m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 3m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 39m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 0m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 43m
    9