Код власника аутобуса који се преврнуо у Бугарској утврђено више од 100 прекршаја

17.08.2022. 19:50
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Поводом саобраћајне незгоде која се 14. августа 2022. године догодила на ауто-путу у Бугарској, у којој је учествовао аутобус из Србије када је повријеђено 28 српских држављана, обављена је контрола фирме чији је аутобус.

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова су по хитном поступку извршили су надзор правног лица власника поменутог возила, као и предузетника који је корисник аутобуса по уговору о закупу.

Том приликом, код правног лица – власника возила утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, због чега је сачињено 99 прекршајних налога за које је предвиђена новчана казна у укупном износу од 3.510.000 динара и поднијет је један захтјев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбједности саобраћаја на путевима, саопштио је МУП.

Током надзора корисника возила по уговору о закупу, који иначе посједује важећу лиценцу за превоз путника, утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, па су сачињена четири прекршајна налога за које је предвиђена укупна новчана казна од 420.000 динара, а поднијет је и један захтјев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбједности саобраћаја на путевима.

Припадници Управе саобраћајне полиције ће, поред редовних контрола, поводом почетка школске године појачано контролисати превознике и аутобусе којима се врши организован превоз дјеце, пише Блиц.

Коментари 0
Повезане вијести
Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву
У првом полугодишту више умрлих од живорођених у БиХ У првом полугодишту више умрлих од живорођених у БиХ
Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву
  6h 15m
  3
 • Младић убио комшију ашовом
  14h 44m
  0
 • Пут од Лапишнице до Хан Дервенте освијетљен
  16h 24m
  14
 • Четворо погинулих у саобраћајној несрећи код Мостара
  17h 22m
  0
 • Данас јавна трибина СДС-а у Касиндолу
  17h 8m
  0