Код власника аутобуса који се преврнуо у Бугарској утврђено више од 100 прекршаја

17.08.2022. 19:50
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Поводом саобраћајне незгоде која се 14. августа 2022. године догодила на ауто-путу у Бугарској, у којој је учествовао аутобус из Србије када је повријеђено 28 српских држављана, обављена је контрола фирме чији је аутобус.

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова су по хитном поступку извршили су надзор правног лица власника поменутог возила, као и предузетника који је корисник аутобуса по уговору о закупу.

Том приликом, код правног лица – власника возила утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, због чега је сачињено 99 прекршајних налога за које је предвиђена новчана казна у укупном износу од 3.510.000 динара и поднијет је један захтјев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбједности саобраћаја на путевима, саопштио је МУП.

Током надзора корисника возила по уговору о закупу, који иначе посједује важећу лиценцу за превоз путника, утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, па су сачињена четири прекршајна налога за које је предвиђена укупна новчана казна од 420.000 динара, а поднијет је и један захтјев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбједности саобраћаја на путевима.

Припадници Управе саобраћајне полиције ће, поред редовних контрола, поводом почетка школске године појачано контролисати превознике и аутобусе којима се врши организован превоз дјеце, пише Блиц.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 53m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    18h 36m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    13h 28m
    5
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    22h 21m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    20h 22m
    0