Kod vlasnika autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj utvrđeno više od 100 prekršaja

17.08.2022. 19:50
0
IZVOR: srpskainfo.com

Povodom saobraćajne nezgode koja se 14. avgusta 2022. godine dogodila na auto-putu u Bugarskoj, u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije kada je povrijeđeno 28 srpskih državljana, obavljena je kontrola firme čiji je autobus.

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova su po hitnom postupku izvršili su nadzor pravnog lica vlasnika pomenutog vozila, kao i preduzetnika koji je korisnik autobusa po ugovoru o zakupu.

Tom prilikom, kod pravnog lica – vlasnika vozila utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, saopštio je MUP.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače posjeduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnijet je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz djece, piše Blic.

Komentari 0
Povezane vijesti
Centralni doček djece sa Kosova i Metohije u Bratuncu 22. juna Centralni doček djece sa Kosova i Metohije u Bratuncu 22. juna
HPV vakcine primilo oko 2.000 lica mlađih od 15, i oko 800 starijih od 15 HPV vakcine primilo oko 2.000 lica mlađih od 15, i oko 800 starijih od 15
Vjetar oduvao tobogan pun djece Vjetar oduvao tobogan pun djece
Najčitanije
 • Uspješno izvršen veoma kompleksan vazdušni transport dvomjesečne bebe
  22h 36m
  0
 • Najintrigantnija Srpkinja 19. vijeka: Sarkine “igre prestola” okončao sin raspikuća
  40m
  2
 • Preminulo troje zaraženih Legionelom
  17h 10m
  0
 • CIK kaznio SNSD i DNS zbog preuranjene kampanje
  14h 45m
  0
 • UEFA žestoko kaznila Hrvate!
  15h 20m
  1