Kod vlasnika autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj utvrđeno više od 100 prekršaja

17.08.2022. 19:50
0
IZVOR: srpskainfo.com

Povodom saobraćajne nezgode koja se 14. avgusta 2022. godine dogodila na auto-putu u Bugarskoj, u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije kada je povrijeđeno 28 srpskih državljana, obavljena je kontrola firme čiji je autobus.

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova su po hitnom postupku izvršili su nadzor pravnog lica vlasnika pomenutog vozila, kao i preduzetnika koji je korisnik autobusa po ugovoru o zakupu.

Tom prilikom, kod pravnog lica – vlasnika vozila utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, saopštio je MUP.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače posjeduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnijet je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz djece, piše Blic.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine
Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta
Sarajevo: Povrijeđena tri lica, pobjegao vozač koji je izazvao udes Sarajevo: Povrijeđena tri lica, pobjegao vozač koji je izazvao udes
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    13h 29m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    11h 43m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    9h 33m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    12h 48m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    7h 31m
    0