Kod vlasnika autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj utvrđeno više od 100 prekršaja

17.08.2022. 19:50
0
IZVOR: srpskainfo.com

Povodom saobraćajne nezgode koja se 14. avgusta 2022. godine dogodila na auto-putu u Bugarskoj, u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije kada je povrijeđeno 28 srpskih državljana, obavljena je kontrola firme čiji je autobus.

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova su po hitnom postupku izvršili su nadzor pravnog lica vlasnika pomenutog vozila, kao i preduzetnika koji je korisnik autobusa po ugovoru o zakupu.

Tom prilikom, kod pravnog lica – vlasnika vozila utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, saopštio je MUP.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače posjeduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnijet je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz djece, piše Blic.

Komentari 0
Povezane vijesti
Saobraćajna nezgoda u Istočnom Novom Sarajevu Saobraćajna nezgoda u Istočnom Novom Sarajevu
U prvom polugodištu više umrlih od živorođenih u BiH U prvom polugodištu više umrlih od živorođenih u BiH
Saobraćajna nezgoda u Istočnom Novom Sarajevu Saobraćajna nezgoda u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
 • Saobraćajna nezgoda u Istočnom Novom Sarajevu
  4h 55m
  3
 • Mladić ubio komšiju ašovom
  13h 24m
  0
 • Put od Lapišnice do Han Dervente osvijetljen
  15h 4m
  14
 • Četvoro poginulih u saobraćajnoj nesreći kod Mostara
  16h 2m
  0
 • Danas javna tribina SDS-a u Kasindolu
  15h 48m
  0