Којим маркама аутомобила се купци најчешће враћају

27.03.2023. 21:44
2
ИЗВОР: nezavisne.com

Према истраживању, од 75. године живота, 75 одсто купаца је лојално бренду који возе.

Чак 86,6 одсто приватних Теслиних власника који су прошле године у Њемачкој свој стари аутомобил замијенили за нови остали су вјерни бренду.

Ово је произашло из истраживања тржишта које је спровела њемачка фирма за анализу тржишта Dataforce а наручио њемачки Automobilwoche. Разматрани су само приватни купци. Слиједи Dacia на другом мјесту са процентом лојалности од 73,6 одсто.

- То није изненађујуће и уско је повезано са позиционирањем марке Dacia као веома јефтиног бренда. Већина купаца ових возила долазила је са тржишта половњака, а сада уживају у погодностима новог по цијени доброг половног аутомобила. Када се навикнете на то, не враћате се тако брзо на половњаке - каже Лаура Одинијус из фирме Dataforce.

Треће мјесто заузима Toyotа. Јапанци биљеже проценат лојалности од 59,2 одсто у 2022.

Према Лаури Одинијус, то је углавном због старијих купаца: према истраживању, од 75. године живота, 75 одсто купаца је лојално бренду који возе.

Најбољи њемачки бренд у овом истраживању је Mercedes, на петом мјесту, са стопом лојалности од 53,9 одсто. Слиједе Mini (у власништву BMW-a) 49,9 одсто и ВW 49,4 одсто на десетом и једанаестом месту.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Милош 31.03.2023. 16:04
    Текст није релевантан. Говоримо о маркама које нису толико популарне у БиХ. Овдје је голф најпопуларније ауто, па слиједи пасат, ауди и сл. Голф је иначе смеће од аута, али људи воле да циганишу са дијеловима, да купују појефтино иако те исте мијењају свако мало...будале обичне...голф се квари више него иједног друго ауто, одржавао или не.
  • Generic placeholder image
    Volšeban 27.03.2023. 23:27
    Mislim da se Renaultu uvijek vraćaju i poslije plejade njemaca
Повезане вијести
Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети
У марту 9.023 возила регистрована први пут У марту 9.023 возила регистрована први пут
Која генерација највише „дивља“ по путу? Која генерација највише „дивља“ по путу?
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    17h 54m
    12
  • Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
    20h 58m
    0
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    12h 38m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    11h 51m
    0
  • Шта треба да знате о дозвољеном минусу у банци?
    22h 42m
    0