Колико висина може да утиче на губитак килограма?

02.04.2021. 21:20
0
ИЗВОР: rs.n1info.com

Када је у питању губитак килограма, најуспјешнија средства и методе могу да се разликују од особе до особе.

Многи фактори могу да утичу на процес губитка килограма, па би, иако одређена исхрана или фитнес рутина функционишу за неког кога познајете, у вашем случају могло би да буде потпуно другачије.

Од хормона, година старости, па до начина живота, многе ствари могу да утичу на остваривање успјеха у губитку килограма. Висина такође може да утиче на процеса мршављења. Многи вјерују да је мршављење много тежи задатак за ниже људе. Да ли у томе има истине?

Висина има виталну улогу у одређивању вашег приступа мршављењу. Иако високи људи имају више мишићне масе од оних који су ниског раста, могуће је да управо они морају да се труде мање од других да би скинули килограме.

Особе ниског раста природно имају мање масе која се састоји од ткива, органа, костију и мишића. Чиста мишићна маса утиче на базални метаболизам (BPM) који одређује колико калорија ваше тијело сагорјева у мировању.

Дакле, количина калорија коју сагоријевате различитим вјежбама зависи од количини немасне масе коју имате у тијелу. Што је већа количина немасне масе у тијелу, то је бржи метаболизам и бржи процес мршављења.

Иако људи ниског раста имају мање мишићне масе у поређењу са онима који су високи, могуће је да морају више да се потруде да би изгубили килограме, пише “Times Of India”.

Међутим, важно је имати на уму да многи други фактори попут начина живота, хормона, навика спавања и још много тога могу да утичу на ваш успјех у губитку килограма.

Коментари 0
Повезане вијести
Зелени смути је идеалан прољећни детокс Зелени смути је идеалан прољећни детокс
Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала
Јод – Моћан минерал против упале плућа Јод – Моћан минерал против упале плућа
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    21h 46m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    19h 15m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    13h 29m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    18h 33m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    9h 41m
    0