Коло српских сестара 30 година шара и дијели васкршња јаја

22.04.2022. 20:25
1
ИЗВОР: srna.rs

Чланице Кола српских сестара "Света великомученица Текла" са Пала данас су нашарале 2.000 васкршњих јаја, које ће подијелити суграђанима слабијег материјалног стања, као и пакете прехрамбених производа и средства за хигијену.

Ријеч је о традиционалној активности која се спроводи већ 30 година.

Предсједник Кола српских сестара Љиљана Нешковић рекла је да ће васкршња јаја подијелити штићеницима Дома за старија лица "Натура", Удружењу "Сунце", станарима колективног смјештаја за избјегле и болесним чланицама Кола.

Нешковићева је подсјетила да је кроз Коло од настанка прошло 300 чланица, да сада имају двадесетак и да се труде да очувају православну вјеру и традицију.

Она је захвалила граду Источно Сарајево, општини Пале и привредницима са подручја Пала за помоћ и подршку коју им пружају.

Чланица Кола српских сестара Славица Голијанин рекла је новинарима да се хуманитарним радом баве од настанка Кола 1992. године и да су остали вјерни традицији.

Она је истакла да сваке године на Велики петак традиционално боје јаја у луковини и у црвеној боји, али користећи мало и нове савремене технике.

Голијанинова је навела да се труде да обичаје пренесу и на млађе генерације.

За свој хуманитарни рад Коло је добило признања, одликовања и захвалнице, међу којима Крст милосрђа и Грамату Српске православне цркве. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Neven 22.04.2022. 21:46
    Lijep i human gest članica Kola Srpskih sestara, Bog ih nagradio za njihovo angažovanje na humanitarnom radu. Hrišćanska ljubav na dijelu, pomoći onim najugroženijim kategorijama i dati im moralnu podršku da se koliko toliko obraduju pred najveći Hirišćanski praznik- Hristovo vaskrsenije. Žive i zdrave bile i uvijek bile na pomoći, jer uvijek je bogastvo i ljuba bilo u davanju , pomaganju i saosjećanju da drugima.
Повезане вијести
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    10h 2m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    10h 46m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    14h 51m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    14h 55m
    2
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    4h 26m
    0