Коловози мокри и клизави, повећана опасност од одрона

07.03.2020. 08:22
0
ИЗВОР: Srna

У већини крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се вози по мокрим и клизавим коловозима, а возачима се савјетује додатан опрез због повећане опасности од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Угаженог снијега и поледице јутрос има на путним правцима Ливно-Шујица-Купрес, Ливно-Гламоч-Млиниште, Томиславград-Шујица и Посушје-Блидиње-Јабланица.

Возачима се савјетује да буду опрезни и да на пут не крећу без зимске опреме, посебно према планинским предјелима гдје се очекују сњежне падавине.

На путевима на којима се изводе санациони радови, привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштивање обавезно.

Опрезна вожња због радова савјетује се на магистралним путним правцима Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце.

У ФБиХ на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, саобраћа се двосмјерно у периоду од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због радова се спорије саобраћа магистралним путевима Јајце-Црна Ријека на локалитету Угарак, Јабланица-Мостар у Потоцима и на улазу у Љубушки из правца Груда.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема задржавања.

Због радова обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи, а возила се преусмјеравају на друге граничне прелазе. И даље је из безбједносних разлога обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца
У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а
Без личне карте око 248.000 грађана у БиХ Без личне карте око 248.000 грађана у БиХ
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    23h 21m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    21h 35m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    19h 25m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    11h 50m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    17h 23m
    0