Kolovozi mokri i klizavi, povećana opasnost od odrona

07.03.2020. 08:22
0
IZVOR: Srna

U većini krajeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se savjetuje dodatan oprez zbog povećane opasnosti od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Ugaženog snijega i poledice jutros ima na putnim pravcima Livno-Šujica-Kupres, Livno-Glamoč-Mlinište, Tomislavgrad-Šujica i Posušje-Blidinje-Jablanica.

Vozačima se savjetuje da budu oprezni i da na put ne kreću bez zimske opreme, posebno prema planinskim predjelima gdje se očekuju snježne padavine.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj, čije je poštivanje obavezno.

Oprezna vožnja zbog radova savjetuje se na magistralnim putnim pravcima Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, Rudanka-Doboj i Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce.

U FBiH na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, saobraća se dvosmjerno u periodu od 5.00 do 21.00, od 21.00 čas do pola časa poslije ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, dok je pola časa poslije ponoći do 5.00 časova obustavljen saobraćaj kroz tunel.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog radova se sporije saobraća magistralnim putevima Jajce-Crna Rijeka na lokalitetu Ugarak, Jablanica-Mostar u Potocima i na ulazu u Ljubuški iz pravca Gruda.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja.

Zbog radova obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići, a vozila se preusmjeravaju na druge granične prelaze. I dalje je iz bezbjednosnih razloga obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
Zemljotres u BiH! Zemljotres u BiH!
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    21h 36m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 20m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    15h 5m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    12h 4m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    12h 10m
    0