Коловози мокри, снијег на дионицама у планинама, проблем и јак вјетар

08.03.2020. 08:29
0
ИЗВОР: Srna

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по мокрим и клизавим коловозима, снијега има на дионицама у планинским предјелима, док су јаки удари вјетра на подручју Ливна, Купреса и Босанског Грахова, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Магла јутрос смањује видљивост на дионици аутопута Високо-Зеница.

На путевима на којима се изводе санациони радови привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштивање обавезно.

На дионици магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице измијењен је режим у одвијању саобраћаја због изградње моста преко ријеке Врбас. Радови ће трајати до 12. децембра.

Једном траком возила саобраћају на регионалним путним правцима Црна Ријека-Бјелајци и Прибој-Лопаре преко моста на Лабуђанској ријеци у Прибоју, који је оштећен.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Опрезна вожња због радова савјетује се на магистралним путним правцима Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика и Укрина-Горња Вијака, те на путу Шековићи-Цапарде, као и на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике и на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, саобраћа се двосмјерно у периоду од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због радова се спорије саобраћа магистралним путевима Јајце-Црна Ријека на локалитету Угарак и Јабланица-Мостар у мјесту Потоци.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања јутрос нису дужа од 30 минута. Због радова обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи, а возила се преусмјеравају на друге граничне прелазе. И даље је из безбједносних разлога обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО) Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    34m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    13h 11m
    1
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    22h 45m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    16h 59m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    22h 3m
    1