Компаније „Мета“ и „IBM“ покренули алијансу за развој вјештачке интелигенције

05.12.2023. 17:22
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Америчке технолошке компаније „Мета“ и „Ај-Би-Ем“ (IBM) покренули су данас савез за развој вјештачке интелигенције под називом „АИ алијанса“ у коме ће учествовати више од 50 организација.

Како се наводи у саопштењу на сајту „IBM“, „АИ алијанса“ је група која удружује водеће организације у разним индустријама, стартап компаније, академске кругове, истраживаче и владе који подржавају иновације и научни рад у области вјештачке интелигенције.

- АИ алијанса је фокусирана на његовање отворене заједнице и омогућава програмерима и истраживачима да убрзају одговорне иновације у сфери вjештачке интелигенције, истовремено осигуравајући научну строгост, повjерење, сигурност, разноликост и економску конкурентност - додаје се у саопштењу.

Чланови „АИ алијансе“ су, између осталих, компаније Дел, Интел, Линукс, Сони, Универзитет Харвард, Универзитет Јејл, Технички универзитет у Минхену или америчка агенција за истраживање свемира НАСА.

Коментари 0
Повезане вијести
Амбасадори усвојили правила о вјештачкој интелигенцији Амбасадори усвојили правила о вјештачкој интелигенцији
Вјештачка интелигенција „оживјела“ владаре из династије Немањић (ФОТО) Вјештачка интелигенција „оживјела“ владаре из династије Немањић (ФОТО)
Да ли је ваша међу њима: Објављен списак најчешћих лозинки на свијету Да ли је ваша међу њима: Објављен списак најчешћих лозинки на свијету
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    19h 49m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 54m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 37m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    15h 43m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    10h 51m
    0