Kompanije „Meta“ i „IBM“ pokrenuli alijansu za razvoj vještačke inteligencije

05.12.2023. 17:22
0
IZVOR: glassrpske.com

Američke tehnološke kompanije „Meta“ i „Aj-Bi-Em“ (IBM) pokrenuli su danas savez za razvoj vještačke inteligencije pod nazivom „AI alijansa“ u kome će učestvovati više od 50 organizacija.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu „IBM“, „AI alijansa“ je grupa koja udružuje vodeće organizacije u raznim industrijama, startap kompanije, akademske krugove, istraživače i vlade koji podržavaju inovacije i naučni rad u oblasti vještačke inteligencije.

- AI alijansa je fokusirana na njegovanje otvorene zajednice i omogućava programerima i istraživačima da ubrzaju odgovorne inovacije u sferi vještačke inteligencije, istovremeno osiguravajući naučnu strogost, povjerenje, sigurnost, raznolikost i ekonomsku konkurentnost - dodaje se u saopštenju.

Članovi „AI alijanse“ su, između ostalih, kompanije Del, Intel, Linuks, Soni, Univerzitet Harvard, Univerzitet Jejl, Tehnički univerzitet u Minhenu ili američka agencija za istraživanje svemira NASA.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ambasadori usvojili pravila o vještačkoj inteligenciji Ambasadori usvojili pravila o vještačkoj inteligenciji
Vještačka inteligencija „oživjela“ vladare iz dinastije Nemanjić (FOTO) Vještačka inteligencija „oživjela“ vladare iz dinastije Nemanjić (FOTO)
Da li je vaša među njima: Objavljen spisak najčešćih lozinki na svijetu Da li je vaša među njima: Objavljen spisak najčešćih lozinki na svijetu
Najčitanije
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    17h 32m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    16h 21m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    18h 58m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    19h 3m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    18h 31m
    0