Комшић: Поново ћу бити кандидат за члана Предсједништва БиХ

16.07.2021. 14:12
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, који ће 20. јула преузети дужност предсједавајућег Предсједништва, најавио је да ће се кандидовати за члана Предсједништва и на наредним општим изборима који би требали бити одржани у октобру 2022.

Истакао је да ће бити политички ангажован све док може допринијети бољој БиХ, па макар и у смислу заустављања подјела. Казао је да трилатерала између БиХ, Србије и Турске функционише, само ју је успорила пандемија, а да је она са Хрватском замрзнута због познатих ставова званичног Загреба, који одбија да комуницира са Предсједништвом БиХ док је он један од три члана.

За Комшића је таква политика званичног Загреба бесмислена и не доноси ништа добро никоме, те сматра да би било добро када би се такав њихов став промијенио, будући да постоји потреба за састанцима на билатералном и мултилатералном нивоу.

Казао је и да, шта год да се буде даље дешавало, БиХ себи не може допустити луксуз да одустане од НАТО-а и Европске уније, јер је, како је казао, алтернатива томе хаос не само у БиХ него и у регији. 

-Без обзира на тренутне застоје и опструкције и даље бих се чврсто држао те двије приче - НАТО и ЕУ- казао је Комшић.

Коментари 0
Повезане вијести
Не жали туђе паре: Луксузнији хотел за Комшића него за Путина и Бајдена Не жали туђе паре: Луксузнији хотел за Комшића него за Путина и Бајдена
Предсједништво БиХ купило три нова аутомобила, укупна вриједност 488.536 КМ Предсједништво БиХ купило три нова аутомобила, укупна вриједност 488.536 КМ
Потврђивање резултата након одлуке Апелационог вијећа Потврђивање резултата након одлуке Апелационог вијећа
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    21h 7m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    10h 20m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    9h 51m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    10h 14m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    6h 7m
    0