Komšić: Ponovo ću biti kandidat za člana Predsjedništva BiH

16.07.2021. 14:12
0
IZVOR: nezavisne.com

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji će 20. jula preuzeti dužnost predsjedavajućeg Predsjedništva, najavio je da će se kandidovati za člana Predsjedništva i na narednim opštim izborima koji bi trebali biti održani u oktobru 2022.

Istakao je da će biti politički angažovan sve dok može doprinijeti boljoj BiH, pa makar i u smislu zaustavljanja podjela. Kazao je da trilaterala između BiH, Srbije i Turske funkcioniše, samo ju je usporila pandemija, a da je ona sa Hrvatskom zamrznuta zbog poznatih stavova zvaničnog Zagreba, koji odbija da komunicira sa Predsjedništvom BiH dok je on jedan od tri člana.

Za Komšića je takva politika zvaničnog Zagreba besmislena i ne donosi ništa dobro nikome, te smatra da bi bilo dobro kada bi se takav njihov stav promijenio, budući da postoji potreba za sastancima na bilateralnom i multilateralnom nivou.

Kazao je i da, šta god da se bude dalje dešavalo, BiH sebi ne može dopustiti luksuz da odustane od NATO-a i Evropske unije, jer je, kako je kazao, alternativa tome haos ne samo u BiH nego i u regiji. 

-Bez obzira na trenutne zastoje i opstrukcije i dalje bih se čvrsto držao te dvije priče - NATO i EU- kazao je Komšić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ne žali tuđe pare: Luksuzniji hotel za Komšića nego za Putina i Bajdena Ne žali tuđe pare: Luksuzniji hotel za Komšića nego za Putina i Bajdena
Predsjedništvo BiH kupilo tri nova automobila, ukupna vrijednost 488.536 KM Predsjedništvo BiH kupilo tri nova automobila, ukupna vrijednost 488.536 KM
Potvrđivanje rezultata nakon odluke Apelacionog vijeća Potvrđivanje rezultata nakon odluke Apelacionog vijeća
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    22h 13m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    20h 15m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    19h 8m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 16m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    19h 13m
    0