"Комунално Пале": Покушаћемо обезбиједити "хладни асфалт" за ударне рупе

05.03.2022. 12:55
6
ИЗВОР: Катера

Свјесни проблема да се ударне рупе свакодневно појављују отапањем снијега и пуцањем асфалта због ниских температура, а понегдје и због неквалитетног и танког асфалта, из паљанског предузећа "Комунално" кажу за портал Катера да тренутно нису у могућности ријешити овај проблем због немогућности куповине асфалта.

Вршилац дужности директора ЈП "Комунално" Пале Богдан Клачар каже за наш портал да асфалтне базе тренутно не раде током зимског периода, те да немају могућност куповине асфалта за санирање ударних рупа.

Каже да разумије незадовољство грађана Пала због овог проблема, те да протеклих дана покушава извршити набавку такозваног "хладног асфалта", који се користи за санирање оштећења на асфалту у хладним зимским данима.

Слика


- Генерално, на читавом тржишту је велика несташица асфалта и тешко га је купити, а асфалтна базе не раде док се не стекну услови за почетак грађевинске сезоне - појашњава Клачар.

Према тренутној временској прогнози, паљанско "Комунално" би асфалт могло купити тек крајем мјесеца марта, осим ако раније не пронађу начин куповине "хладног асфалта".

Подсјећамо, скоро свакодневно грађани Источног Сарајева, односно свих шест општина, шаљу редакцији портала Катера фотографије саобраћајница у општинама у којима живе, а које су углавном оштећене.

  • Становници улице Иве Андрића у паљанском насељу Коран огорчени стањем улице
    22.02.2022. 16:06

    Становници дијела улице Иве Андрића у паљанском насељу Коран огорчени су на надлежне органе у овој општини због, како кажу, дугогодишњег начина одржавања ове улице.Спорни дио улице Иве Андрића ...

Источно Сарајево
Становници улице Иве Андрића у паљанском насељу Коран огорчени стањем ...

Неке од њих су у толико лошем стању да су једва безбједне за нормално одвијање саобраћаја, али упркос томе, тај проблем је присутан годинама и не ријешава се тако брзо, због чега грађани често негодују.

Начелник општине Пале Бошко Југовић је на недавно одржаној сједници СО Пале рекао новинарима да ће на прољеће бити реконструисано 18 улица, међу којима су и оне најкритичније, како он каже.

Додаје да ће и улица која води преко новог моста ка насељу Луке бити завршена, "као и све друге улице које портал Катера објављује", с циљем указивања проблема у саобраћајној комуникацији у Палама.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Lažu 07.03.2022. 07:18
    Kakva obmana. Pa hladnog asfalta ima kupiti koliko hoćete u svim stovarištima u Sa. U radno vreme svaki radni dan, nije nikakva nastašica. Jedva čekaju da ko dođe da kupi. Lažu
  • Generic placeholder image
    Zloba 05.03.2022. 22:14
    Samo stisnite zube da ne pregrizete jezik.
  • Generic placeholder image
    Darko 05.03.2022. 21:30
    Aman gospodo man'te se vi krpljenja rupa i opalite komplet NOV asfalt. Šta nas zamajavate krpljenjem? Krpimo se mi već 20 godina. Dosta više krpljačine.
  • Generic placeholder image
    Mirce 05.03.2022. 18:53
    Ok, sad trenutno tesko nabaviti, ALI STANJE PUTEVA JE VISE NEGO I KATASTROFALNO, ne u zadnjih 10dana nego u zadnjih 10godna, vama je uvijek sve TESKO osim kad trebate uzeti pare od gradjana da NE RADITE NISTA.
  • Generic placeholder image
    Hhk 05.03.2022. 16:54
    Dobar im je naziv. Udarne nego sta. Kad naletiš na njih, pravi udar.
  • Generic placeholder image
    Romaninac 42 05.03.2022. 14:58
    Ajde nežalite se Paljani. Da vi vidite rupa po Sokocu, e tu je uspjeh voziti automobil.
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    5h 15m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    4h 57m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    22h 25m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    19h 32m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    22h 30m
    0