"Komunalno Pale": Pokušaćemo obezbijediti "hladni asfalt" za udarne rupe

05.03.2022. 12:55
6
IZVOR: Katera

Svjesni problema da se udarne rupe svakodnevno pojavljuju otapanjem snijega i pucanjem asfalta zbog niskih temperatura, a ponegdje i zbog nekvalitetnog i tankog asfalta, iz paljanskog preduzeća "Komunalno" kažu za portal Katera da trenutno nisu u mogućnosti riješiti ovaj problem zbog nemogućnosti kupovine asfalta.

Vršilac dužnosti direktora JP "Komunalno" Pale Bogdan Klačar kaže za naš portal da asfaltne baze trenutno ne rade tokom zimskog perioda, te da nemaju mogućnost kupovine asfalta za saniranje udarnih rupa.

Kaže da razumije nezadovoljstvo građana Pala zbog ovog problema, te da proteklih dana pokušava izvršiti nabavku takozvanog "hladnog asfalta", koji se koristi za saniranje oštećenja na asfaltu u hladnim zimskim danima.

Slika


- Generalno, na čitavom tržištu je velika nestašica asfalta i teško ga je kupiti, a asfaltna baze ne rade dok se ne steknu uslovi za početak građevinske sezone - pojašnjava Klačar.

Prema trenutnoj vremenskoj prognozi, paljansko "Komunalno" bi asfalt moglo kupiti tek krajem mjeseca marta, osim ako ranije ne pronađu način kupovine "hladnog asfalta".

Podsjećamo, skoro svakodnevno građani Istočnog Sarajeva, odnosno svih šest opština, šalju redakciji portala Katera fotografije saobraćajnica u opštinama u kojima žive, a koje su uglavnom oštećene.

  • Stanovnici ulice Ive Andrića u paljanskom naselju Koran ogorčeni stanjem ulice
    22.02.2022. 16:06

    Stanovnici dijela ulice Ive Andrića u paljanskom naselju Koran ogorčeni su na nadležne organe u ovoj opštini zbog, kako kažu, dugogodišnjeg načina održavanja ove ulice.Sporni dio ulice Ive Andrića ...

Istočno Sarajevo
Stanovnici ulice Ive Andrića u paljanskom naselju Koran ogorčeni stanjem ...

Neke od njih su u toliko lošem stanju da su jedva bezbjedne za normalno odvijanje saobraćaja, ali uprkos tome, taj problem je prisutan godinama i ne riješava se tako brzo, zbog čega građani često negoduju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović je na nedavno održanoj sjednici SO Pale rekao novinarima da će na proljeće biti rekonstruisano 18 ulica, među kojima su i one najkritičnije, kako on kaže.

Dodaje da će i ulica koja vodi preko novog mosta ka naselju Luke biti završena, "kao i sve druge ulice koje portal Katera objavljuje", s ciljem ukazivanja problema u saobraćajnoj komunikaciji u Palama.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    Lažu 07.03.2022. 07:18
    Kakva obmana. Pa hladnog asfalta ima kupiti koliko hoćete u svim stovarištima u Sa. U radno vreme svaki radni dan, nije nikakva nastašica. Jedva čekaju da ko dođe da kupi. Lažu
  • Generic placeholder image
    Zloba 05.03.2022. 22:14
    Samo stisnite zube da ne pregrizete jezik.
  • Generic placeholder image
    Darko 05.03.2022. 21:30
    Aman gospodo man'te se vi krpljenja rupa i opalite komplet NOV asfalt. Šta nas zamajavate krpljenjem? Krpimo se mi već 20 godina. Dosta više krpljačine.
  • Generic placeholder image
    Mirce 05.03.2022. 18:53
    Ok, sad trenutno tesko nabaviti, ALI STANJE PUTEVA JE VISE NEGO I KATASTROFALNO, ne u zadnjih 10dana nego u zadnjih 10godna, vama je uvijek sve TESKO osim kad trebate uzeti pare od gradjana da NE RADITE NISTA.
  • Generic placeholder image
    Hhk 05.03.2022. 16:54
    Dobar im je naziv. Udarne nego sta. Kad naletiš na njih, pravi udar.
  • Generic placeholder image
    Romaninac 42 05.03.2022. 14:58
    Ajde nežalite se Paljani. Da vi vidite rupa po Sokocu, e tu je uspjeh voziti automobil.
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    21h 6m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    21h 11m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    22h 3m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    22h 17m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    15h 14m
    4