Кон: Нема доказа за тврдње да је корона у Србији агресивнија него у Италији

14.07.2020. 21:52
0
ИЗВОР: Tanjug

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да нема доказа да је вирус корона из Србије агресивнији, као што то тврде званичници из Италије, али и поручује да је сада баш свима јасно да се налазимо у озбиљној ситуацији која је неповољна с тенденцијом да пређе у ванредну.

Кон је за ТВ "Пинк" подсјетио да је својевремено говорено да је вирус који долази из Италије, посебно Ломбардије, и Швајцарске агресивнији.

- Није то вирусолошки доказано. Свако може да изнесе свој утисак, ништа друго ту не бих коментарисао. Вероватно тако доживљавају, треба да се сетимо на самом почетку да смо ми врло слично причали - рекао је Кон поводом тврдњи из Италије да је сој вируса у Србији агресивнији и заразнији од оног из Италије и да су њихови резултати показали да има једну мутацију коју они не познају.

На питање да ли једна особа може да се зарази вирусом корона два пута, Кон је рекао да се помињу поједини случајеви поновног оболијевања и оних који су већ били обољели.

- Али, да је неко то изјавио да је то општа појава, то је првенствено писање медија и онога што делује као утисак. Појединачни случај претварати у нешто што је код већине, једноставно није истина - навео је Кон.

Напоменуо је да код већине имамо дуготрајни имунитет и за сада је још став Свјестске здравствене организације да се очекује да тај имунитет траје између 12 и 18 мјесеци.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    10h 44m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    6h 10m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    6h 20m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    6h 25m
    0
  • Српска легализује исплату плате у коверти
    5h 4m
    0