Коначна ранг-листа студената који су остварили право на стипендију Општине Источна Илиџа

15.08.2022. 17:00
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић донио је одлуку о утврђивању коначне ранг-листе за додјелу 50 стипендија студентима за школску 2021/2022. годину.

Конкурсом је предвиђена додјела 50 стипендија успјешним студентима првог циклуса студија јавних високошколских установа, дефицитарних и осталих занимања.

Стипендију су добили успјешни студенти првог циклуса студија јавних високошколских установа, а стипендију је, у складу Правилником о додјели студентских стипендија добио и ученик генерације 2021/2022. године Средњошколског центра Источна Илиџа.

У складу са Правилника о додјели студентских стипендија, средства која не буду распоређена успјешним студентима, распоређују се Одлуком начелника општине на основу прикупљених захтјева студената у току календарске године, а на приједог Комисије за додјелу различитих помоћи студентима из социјално угрожених породица, дјеца погинулих бораца ВРС, дјеца РВИ од I до IV категорије, цивилне жртве отаџбинског рата, те студенти са инвалидитетпм. Осим тога, укључени су студенти без једног или оба родитеља, као и из породице са два или више студената, те из породица са четверо и више дјеце .

Критеријуми за утврђивање ранг-листе студената за додјелу стипендије су успјех у предходним студијским годинама, уписна година студија, као и универзитет у коме похађају студије.

Право приговора на прелиминарну ранг-листу начелнику Општине имају сви подносиоци пријава у року од 8 (осам) дана од дана објављивања прелиминарне ранг-листе на Web страници општине и огласној табли Општине. Након разматрања приговора коначна ранг-листа ће бити утврђена и објављена на веб страници општине www.istocnailidza.net и огласној табли Општине, саопштили су из општине Источна Илиџа.

Коначну ранг-листу студената који су остварили право на стипендију Општине Источна Илиџа за школску 2021/2022. годину можете погледати ОВДЈЕ.

Коментари 0
Повезане вијести
Почиње манифестација „Симеон Милутиновић Сарајлија“ у Источној Илиџи Почиње манифестација „Симеон Милутиновић Сарајлија“ у Источној Илиџи
Помоћ приватним вртићима из Источне Илиџе Помоћ приватним вртићима из Источне Илиџе
Ни сигуран посао није довољан мотив за упис на поједине факултете Ни сигуран посао није довољан мотив за упис на поједине факултете
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву
  5h 28m
  3
 • Младић убио комшију ашовом
  13h 57m
  0
 • Пут од Лапишнице до Хан Дервенте освијетљен
  15h 37m
  14
 • Четворо погинулих у саобраћајној несрећи код Мостара
  16h 35m
  0
 • Данас јавна трибина СДС-а у Касиндолу
  16h 21m
  0