Konačna rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju Opštine Istočna Ilidža

15.08.2022. 17:00
0
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović donio je odluku o utvrđivanju konačne rang-liste za dodjelu 50 stipendija studentima za školsku 2021/2022. godinu.

Konkursom je predviđena dodjela 50 stipendija uspješnim studentima prvog ciklusa studija javnih visokoškolskih ustanova, deficitarnih i ostalih zanimanja.

Stipendiju su dobili uspješni studenti prvog ciklusa studija javnih visokoškolskih ustanova, a stipendiju je, u skladu Pravilnikom o dodjeli studentskih stipendija dobio i učenik generacije 2021/2022. godine Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža.

U skladu sa Pravilnika o dodjeli studentskih stipendija, sredstva koja ne budu raspoređena uspješnim studentima, raspoređuju se Odlukom načelnika opštine na osnovu prikupljenih zahtjeva studenata u toku kalendarske godine, a na prijedog Komisije za dodjelu različitih pomoći studentima iz socijalno ugroženih porodica, djeca poginulih boraca VRS, djeca RVI od I do IV kategorije, civilne žrtve otadžbinskog rata, te studenti sa invaliditetpm. Osim toga, uključeni su studenti bez jednog ili oba roditelja, kao i iz porodice sa dva ili više studenata, te iz porodica sa četvero i više djece .

Kriterijumi za utvrđivanje rang-liste studenata za dodjelu stipendije su uspjeh u predhodnim studijskim godinama, upisna godina studija, kao i univerzitet u kome pohađaju studije.

Pravo prigovora na preliminarnu rang-listu načelniku Opštine imaju svi podnosioci prijava u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja preliminarne rang-liste na Web stranici opštine i oglasnoj tabli Opštine. Nakon razmatranja prigovora konačna rang-lista će biti utvrđena i objavljena na veb stranici opštine www.istocnailidza.net i oglasnoj tabli Opštine, saopštili su iz opštine Istočna Ilidža.

Konačnu rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju Opštine Istočna Ilidža za školsku 2021/2022. godinu možete pogledati OVDJE.

Komentari 0
Povezane vijesti
Fakulteti daju i četvrtu šansu Fakulteti daju i četvrtu šansu
Opština Istočna Ilidža pristupila BFC SEE programu sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja Opština Istočna Ilidža pristupila BFC SEE programu sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja
Istočna Ilidža: Javni poziv za sufinansiranje troškova boravka u vrtićima Istočna Ilidža: Javni poziv za sufinansiranje troškova boravka u vrtićima
Najčitanije
 • Havana - torta nad tortama
  20h 29m
  1
 • Gorio automobil u Istočnoj Ilidži
  21h 4m
  0
 • Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
  14h 56m
  0
 • Premijera dokumentarne drame „Ko kamen“ u Narodnom pozorištu: Velenka Brstinova i kćer joj Dragana
  17h 16m
  0
 • Opljačkana Svetlana Cenić, analitičarka ima poruku za kradljivca
  10h 6m
  6