Konačna rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju Opštine Istočna Ilidža

15.08.2022. 17:00
0
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović donio je odluku o utvrđivanju konačne rang-liste za dodjelu 50 stipendija studentima za školsku 2021/2022. godinu.

Konkursom je predviđena dodjela 50 stipendija uspješnim studentima prvog ciklusa studija javnih visokoškolskih ustanova, deficitarnih i ostalih zanimanja.

Stipendiju su dobili uspješni studenti prvog ciklusa studija javnih visokoškolskih ustanova, a stipendiju je, u skladu Pravilnikom o dodjeli studentskih stipendija dobio i učenik generacije 2021/2022. godine Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža.

U skladu sa Pravilnika o dodjeli studentskih stipendija, sredstva koja ne budu raspoređena uspješnim studentima, raspoređuju se Odlukom načelnika opštine na osnovu prikupljenih zahtjeva studenata u toku kalendarske godine, a na prijedog Komisije za dodjelu različitih pomoći studentima iz socijalno ugroženih porodica, djeca poginulih boraca VRS, djeca RVI od I do IV kategorije, civilne žrtve otadžbinskog rata, te studenti sa invaliditetpm. Osim toga, uključeni su studenti bez jednog ili oba roditelja, kao i iz porodice sa dva ili više studenata, te iz porodica sa četvero i više djece .

Kriterijumi za utvrđivanje rang-liste studenata za dodjelu stipendije su uspjeh u predhodnim studijskim godinama, upisna godina studija, kao i univerzitet u kome pohađaju studije.

Pravo prigovora na preliminarnu rang-listu načelniku Opštine imaju svi podnosioci prijava u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja preliminarne rang-liste na Web stranici opštine i oglasnoj tabli Opštine. Nakon razmatranja prigovora konačna rang-lista će biti utvrđena i objavljena na veb stranici opštine www.istocnailidza.net i oglasnoj tabli Opštine, saopštili su iz opštine Istočna Ilidža.

Konačnu rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju Opštine Istočna Ilidža za školsku 2021/2022. godinu možete pogledati OVDJE.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počinje manifestacija „Simeon Milutinović Sarajlija“ u Istočnoj Ilidži Počinje manifestacija „Simeon Milutinović Sarajlija“ u Istočnoj Ilidži
Pomoć privatnim vrtićima iz Istočne Ilidže Pomoć privatnim vrtićima iz Istočne Ilidže
Ni siguran posao nije dovoljan motiv za upis na pojedine fakultete Ni siguran posao nije dovoljan motiv za upis na pojedine fakultete
Najčitanije
 • Saobraćajna nezgoda u Istočnom Novom Sarajevu
  5h 38m
  3
 • Mladić ubio komšiju ašovom
  14h 7m
  0
 • Put od Lapišnice do Han Dervente osvijetljen
  15h 47m
  14
 • Četvoro poginulih u saobraćajnoj nesreći kod Mostara
  16h 45m
  0
 • Danas javna tribina SDS-a u Kasindolu
  16h 31m
  0