Konačna rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju Opštine Istočna Ilidža

15.08.2022. 17:00
0
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović donio je odluku o utvrđivanju konačne rang-liste za dodjelu 50 stipendija studentima za školsku 2021/2022. godinu.

Konkursom je predviđena dodjela 50 stipendija uspješnim studentima prvog ciklusa studija javnih visokoškolskih ustanova, deficitarnih i ostalih zanimanja.

Stipendiju su dobili uspješni studenti prvog ciklusa studija javnih visokoškolskih ustanova, a stipendiju je, u skladu Pravilnikom o dodjeli studentskih stipendija dobio i učenik generacije 2021/2022. godine Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža.

U skladu sa Pravilnika o dodjeli studentskih stipendija, sredstva koja ne budu raspoređena uspješnim studentima, raspoređuju se Odlukom načelnika opštine na osnovu prikupljenih zahtjeva studenata u toku kalendarske godine, a na prijedog Komisije za dodjelu različitih pomoći studentima iz socijalno ugroženih porodica, djeca poginulih boraca VRS, djeca RVI od I do IV kategorije, civilne žrtve otadžbinskog rata, te studenti sa invaliditetpm. Osim toga, uključeni su studenti bez jednog ili oba roditelja, kao i iz porodice sa dva ili više studenata, te iz porodica sa četvero i više djece .

Kriterijumi za utvrđivanje rang-liste studenata za dodjelu stipendije su uspjeh u predhodnim studijskim godinama, upisna godina studija, kao i univerzitet u kome pohađaju studije.

Pravo prigovora na preliminarnu rang-listu načelniku Opštine imaju svi podnosioci prijava u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja preliminarne rang-liste na Web stranici opštine i oglasnoj tabli Opštine. Nakon razmatranja prigovora konačna rang-lista će biti utvrđena i objavljena na veb stranici opštine www.istocnailidza.net i oglasnoj tabli Opštine, saopštili su iz opštine Istočna Ilidža.

Konačnu rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju Opštine Istočna Ilidža za školsku 2021/2022. godinu možete pogledati OVDJE.

Komentari 0
Povezane vijesti
U ovom gradu Srpske će biti otvoren Odsjek IT sektora i robotike U ovom gradu Srpske će biti otvoren Odsjek IT sektora i robotike
Opština Istočna Ilidža podržala odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu" Opština Istočna Ilidža podržala odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektr...
U subotu podjela sjemenskih paketa U subotu podjela sjemenskih paketa
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    9h 14m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    6h 25m
    7
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    22h 11m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    20h 33m
    0
  • U toku potraga za nestalim Miodragom Cvanićem
    5h 1m
    0