Конкурс за пријем у специјалне јединице Војске Србије

15.02.2023. 12:03
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство одбране и Војска Србије расписали су данас конкурсе за пријем нових припадника у 63. падобранску бригаду, 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене "Кобре", на који могу да се пријаве младићи и дјевојке, држављани Србије, у добу до 30 година.

Рок за пријаву на конкурс је до 31. марта, а они који задовоље прописане опште и посебне услове биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процјене, а затим и на улазне провјере физичких способности, саопштило је Министарство одбране Србије.

Кандидати који задовоље строге здравствене, психофизичке и безбједносне критеријуме биће упућени на селективну обуку која се састоји из више елиминационих фаза.

Најуспјешнији кандидати добиће прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено вријеме у трајању од шест мјесеци уз могућност продужетка уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

Оне који стекну звање припадника елитних састава Војске Србије очекује континуирана обука и усавршавање, рад са најсавременијим наоружањем и опремом као и стимулативна основна зарада од око 200.000 динара /1.706 евра/ која ће се, у зависности од нивоа оспособљености и формацијског мјеста, значајно увећавати.

Мјесто рада будућих припадника 63. падобранске бригаде биће у Нишу, а они који буду примљени у 72. бригаду за специјалне операције службоваће у гарнизону Панчево, док ће будући припадници "Кобри" радити у Београду.

Могућност пријављивања на конкурс имају и кандидати који нису одслужили војни рок са оружјем, с тим што ће, прије упућивања на селективну обуку, морати успјешно да савладају основну војну обуку.

Коментари 0
Повезане вијести
Објављени конкурси за награде "Златна сова" и "Совица" Објављени конкурси за награде "Златна сова" и "Совица"
Објављени конкурси за додјелу 1.065 стипендија студентима Објављени конкурси за додјелу 1.065 стипендија студентима
Конкурс за попуну упражњених радних мјеста у основној и средњој школи у Сокоцу Конкурс за попуну упражњених радних мјеста у основној и средњој школи у Сокоцу
Најчитаније
 • У несрећи код Фоче страдао отац троје дјеце
  17h 32m
  0
 • У Сарајеву и Источном Сарајеву претреси на 12 локација
  13h 5m
  1
 • Да је жива, Титова Југославија би данас славила 80. рођендан
  20h 23m
  3
 • „Google“ за неколико дана креће са великим брисањем налога: Ево како да сачувате свој
  13h 11m
  0
 • На мјесто несреће излази инспекцијски надзор за тунеле
  18h 15m
  2