Конкурс за пријем у специјалне јединице Војске Србије

15.02.2023. 12:03
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство одбране и Војска Србије расписали су данас конкурсе за пријем нових припадника у 63. падобранску бригаду, 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене "Кобре", на који могу да се пријаве младићи и дјевојке, држављани Србије, у добу до 30 година.

Рок за пријаву на конкурс је до 31. марта, а они који задовоље прописане опште и посебне услове биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процјене, а затим и на улазне провјере физичких способности, саопштило је Министарство одбране Србије.

Кандидати који задовоље строге здравствене, психофизичке и безбједносне критеријуме биће упућени на селективну обуку која се састоји из више елиминационих фаза.

Најуспјешнији кандидати добиће прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено вријеме у трајању од шест мјесеци уз могућност продужетка уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

Оне који стекну звање припадника елитних састава Војске Србије очекује континуирана обука и усавршавање, рад са најсавременијим наоружањем и опремом као и стимулативна основна зарада од око 200.000 динара /1.706 евра/ која ће се, у зависности од нивоа оспособљености и формацијског мјеста, значајно увећавати.

Мјесто рада будућих припадника 63. падобранске бригаде биће у Нишу, а они који буду примљени у 72. бригаду за специјалне операције службоваће у гарнизону Панчево, док ће будући припадници "Кобри" радити у Београду.

Могућност пријављивања на конкурс имају и кандидати који нису одслужили војни рок са оружјем, с тим што ће, прије упућивања на селективну обуку, морати успјешно да савладају основну војну обуку.

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Генералштаб Војске Србије покренуо иницијативу за увођење обавезе служења војног рока Генералштаб Војске Србије покренуо иницијативу за увођење обавезе служења војног рока
Објављени конкурси за награде "Златна сова" и "Совица" Објављени конкурси за награде "Златна сова" и "Совица"
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 20m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    16h 44m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    12h 13m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    3h 50m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    3h 31m
    0