Контрола неовлаштених промјена начина гријања у Источној Илиџи

05.11.2022. 19:53
9
ИЗВОР: katera.news

Из општине Источна Илиџа обавјештавају власнике стамбених и пословних јединица, у објектима у којима је предвиђено гријање путем заједничке котловнице којом управља ЈКП „Топлане“ д.о.о. Источна Илиџа, да ће у наредном периоду бити извршена контрола, с циљем провјере неовлаштених промјена начина гријања у стамбено-пословним објектима.

Контрола ће се спровести у објекту инвеститора „NPL-project“, на локацији Војводе Радомира Путника ламеле 7А и 7Б, те у објекту инвеститора „Fiesta“ д.о.о, на локацији Војводе Радомира Путника 7.

Из општине Источна Илиџа наводе да се контрола спороводи на основу дописа који је ЗП „Електродистрибуција“ а.д. Пале упутила овој општини, у којем се наводи да све већи број грађана Источног Сарајева прелази на гријање објеката путем електричне енрегије.

У допису, као разлог промјене начина гријања наводе поскупљење одређених енергената и немогућност набавке истих на нашем тржишту.

Такође, из „Електродистрибуције“ Пале упозоравају на то да у одређеним објектима није предвиђена могућност гријања путем електричне енергије, те да ови неплански преласци са једног на други систем гријања могу довести до проблема као што су оптерећење мреже, али и штете на тим објектима.

  • Слика
  • Слика

Фото: Општина Источна Илиџа

Коментари 9
  • Generic placeholder image
    Колега 06.11.2022. 16:18
    Значи:
    1. Треба провјерити уговоре станара о куповини станова и уговоре станара са електродистрибуцијом о прикључку ЕЕ. Можда је ипак уговором дефинисана потрошња електричне енергије, а и начин гријања.
    2. Можда је и општина (њене службе), заиста надлежна да врши контролу наведеног.
    3. У граду, поготово у ГРАДУ као административној јединици постоје разна правила , обавезе понашања и живота, а Источно Сарајево је ГРАД. Ко улази или се досели у ГРАД требало би да поштује начин градског живота и градска правила, која могу бити различита у различитим дјеловима града.
    Зато, примитивци , не можете тако лако бирати гријање у граду.
  • Generic placeholder image
    Deki 06.11.2022. 10:59
    Kada je energetski sistem izdržo kozna koliki braoj pilana po Palama,Mokrom Sokocu izdrža ce valjda i desetak bojlera za grijanje.
  • Generic placeholder image
    Yes or No 06.11.2022. 10:28
    "Такође, истичу да електроенергетски систем није пројектован да издржи максимално једновремено оптерећење", обавјештење из ЕДБ.

    Значи плаћамо ангажовану снагу констатно, а која није једновремена.
  • Generic placeholder image
    Citalac 06.11.2022. 10:00
    Sta nekog briga kako cu se ja grijati. Koliko potrosim toliko platim.
  • Generic placeholder image
    Re: borko? 06.11.2022. 09:43
    Borko zna prava, al ne zna pravopis, mozda se "neznaju" izgovara zajedno :D
  • Generic placeholder image
    Borko 06.11.2022. 09:40
    Da je ovo zemlja čuda svi znamo ali ovo je vrhunac.Treba opština da meni odredi na šta ću se grijati i to da bude naravno toplana koju su oni oteli od stanara .Vode se time neznaju levati šta su njihova prava.
  • Generic placeholder image
    XXX 06.11.2022. 08:16
    Da li to u citavom I.Sarajevu prave problem samo dvije zgrade pa je opterecenje ako se griju na struju. Pitam se da li u opstini i toplanama ima i jedan skolovani pravnik koji poznaje zakone?Da malo pogledaju svoje dokumente i utvrde ko vrsi nelegalne radnje.Ko je prevario stanare pomenutih zgrada,ko se zalio elektrodistribuciji za ne dozvoljen prelazak grijanja na struju.Svi stanari imaju uredne ugovore sa elektrodistribucijom.Ko se kako grije to opstinu i toplane nije briga,kao sto ih nije bilo briga kad se dogovaralo da izadju u susret stanaraima, da usklade cijene pa da svi budu zadovoljni.Preko ledja stanara su osnovali firmu toplane i sad kad im nema ko placati onda se sjetili naroda koji su prevarili i koji je za njih glasao sve ove godine.Nijedan stanar nije pocinio krivicno djelo i nema niko pravo da nekome provjerava stanove.Imate satove u stubistu i to je sve sto cete dobiti da pogledate od prevarenih stanara."Gospodo" nemojte se vise brukati.
  • Generic placeholder image
    Balada disidenta 06.11.2022. 07:17
    1. 90% stanara, po nocu brezer ujutro parizer

    2. Zakonski osnov kojim se nekome moze zabraniti ( slazem se da je instalacija usklađena sa namjenjenim grijanjem)

    3. Koliko je puta elektrodistribucija uradila povećanje angazovane snage tj, osiguraca, za rad nekih para ... I zasto bi se neko zabrinuo za gore pomenuto, jer ako bude preopterećenje snage reagovaće oni silni limitatori ...

  • Generic placeholder image
    ??? 05.11.2022. 21:30
    A jake opstine svaka cast.... Na silu oteli kotlovnicu od zgrade i sad oni nekog kontrolisati.....
Повезане вијести
Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“ Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
Најављени прекиди електричне енергије Најављени прекиди електричне енергије
Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО) Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    19h 5m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 38m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    19h 15m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 44m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 42m
    0