Кошаркаши „Славије“ огромном побједом закључили годину

30.12.2022. 20:25
0
ИЗВОР: sportdc.net

Кошаркаши „Славије“ су у 9. колу првенства БиХ вечерас на свом паркету савладали „Промо“ из Доњег Вакуфа 92:88 и тренутно су на омјеру 5-4.

Био је велики знак упитника пред утакмицу у старој дворани СРЦ „Славија“, гдје су се „Соколови“ вратили само за ову утакмицу због заузетости нове, како ће то изгледати одласком Ајдина Пенаве у понедјељак. Нису стигли реаговати у клубу из Источног Сарајева и довести му замјену, неки разговори су у току и ускоро би то требало да се деси, али до тада морало је бити „крпљење“. Због тога, Игор Бојовић је прилично трошен у овој утакмици. Играо је добро и видјело се да његовим изласком из игре „Славија“ много губи на самом паркету, па је морао играти већи дио утакмице и само на неопходни предах излазити.

„Славија“ добро отвара утакмицу. Већ у првом нападу управо је Бојовић фаулиран на шуту за три поена, хладнокрвно погађа сва три и уводи „Славију“ у добар ритам. Јако добро је „Славија“ изгледала у првим минутама утакмице, те су брзо дошли и до +9, 16:7.

Улазак Николе Шућова у игру доста је промијенио ствари на паркету. Игра „Прома“ добила је другачији смисао, те мало по мало „Промо“ серијом 11:2 долази на 18:18 послије оба погођена бацања Емана Шертовића. Добру игру „Прома“ пресјеца тројком Душан Елез, Шертовић са још два бацања смањује на 23:22, али онда слиједи 8:0 серија „Славије“ коју предводи Мекејл Фореман са пет поена и Душан Елез тројком са звуком сирене за 31:22 након прве четвртине.

Водила је „Славија“ и у комплетној другој дионици. Гости су са времена на вријеме успјевали да смање резултат, дођу на -3, али је то било најближе што су пришли. „Славија“ је успјешно одбијала њихове налете, да би у финишу „Промо“ послије бацања Шертовића пришли и на -2, 49:47, да би Мекејл Фореман у посљедњем нападу погодио тројку са звуком сирене за 52:47. На крају Фореман је завршио полувријеме са 16 убачених поена и био је истински лидер ове екипе.

Добро је „Славија“ кренула и у трећу четвртину, подигла предност на +7 и држала је неко вријеме, али онда слиједи период много боље игре „Прома“ који стиже заостатак, те тројком Шертовића први пут има водство на утакмици на пет минута до краја треће четвртине, 59:58. Брзо је тим из Доњег Вакуфа и подигао ту предност на +7, 73:66 на улазу у посљедњи минут утакмице, али онда слиједи сјајна секвенца „Славије“, тројка Илића, па сјајна блокада Лаловића на Шертовићу, полагање Илића у контри и нова тројка Мекејла Форемана са звуком сирене за само 75:74 за „Промо“ на улазу у посљедњу дионицу. Занимљиво, „Славија“ је све три четвртине завршавала тројком у посљедњим секундама меча, два пута Форемана и једном Елез.

На старту 4/4 одлази „Промо“ тројком Алкића на +4 поново, 78:74, али враћа Александар Илић за повратак на -1. Много боље је изгледала „Славија“ у овом периоду игре, па поенима Тунгуза се враћају у водство. Алонзо Кембел враћа предност „Прому“, али само на кратко, 80:79, јер слиједи серија 7:0 „Славије“ и јако добра игра у одбрани, те Елез са четири слободна бацања и Тунгуз тројком одводе „Славију“ поново на сигурну удаљеност.

Поенима Алкића и Буша „Промо“ се враћа у сусрет и на нешто више од три минуте до краја имамо потпуно неизвјесну утакмицу, 86:84. Мало попуштање у дефанзиви и неколико јефтино изгубљених лопти у нападу враћају „Промо“ на нерјешено, 86:86, а онда три напада кош за кош, те „Славија“ на 1:18 до краја има 90:88 када гостујући тренер зове тимеоут.  Из њега слаб напад, Шућов губи, али ни Бојовић не погађа тројку. Узвратио му је на другој страни Шертовић истом мјером, па „Славија“ креће у дуги напад,  којег завршава Дамјановић, промашује, али Бојовић хвата лопту и добија два пенала на девет секунди до краја, те Срђан Станић зове тимеоут. Погодио је оба за коначних „Славија“ – „Промо“ 92:88.

Најефикаснији у екипи „Славије“ био је Мекејл Фореман са 25 убачених поена, док је Дарко Дамјановић убацио 17. Код гостију, Еман Шертовић је убацио 21.

Коментари 0
Повезане вијести
Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (ФОТО) Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (Ф...
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 59m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 1m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 54m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 59m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    12h 2m
    1