Ковачевић истиче да је СНСД спреман да разговара

05.10.2019. 15:39
0
ИЗВОР: ATV

Сматрамо да је то једна лоша, непромишљена и неодговорна одлука. Ипак, ми смо увијек за разговоре и никада није био проблем да разговарамо са било којим од наших коалиционих партнера. У протеклих 20 година то никада није представљало проблем, изјавио је Радован Ковачевић, портпарол СНСД за АТВ, осврћући се на одлуку ДНС да заустави даље дјеловање у оквиру споразума са коалиционим партнерима.

– Морам да подсјетим јавност али и људе у ДНС, да су, када је у питању републички ниво, све одлуке о томе како ће која странка бити заступљена, доношене управо на основу разговора, прво на основу појединачних разговора СНСД и ДНС, а затим и на нивоу комплетне владајуће коалиције –  додаје Ковачевић.

– Када је у питању локални ниво, за све вријеме док је СДС био власт у Добоју, ДНС је био главни коалициони партнер СДС. Нама се то исто није свиђало, али нисмо доносили било какве одлуке о замрзавању коалиционих односа на свим нивоима. Ми смо увијек држали до својих коалиционих партнера и то је главни разлог што је ова коалиција трајала оволико, колико је трајала, а они (ДНС) ће сами да донесу одлуку да ли ће трајати још – закључио је портпарол највеће странке у Републици Српској.

Подсјећамо, Предсједништво Демократског народног савеза ДНС одлучило је данас да заустави даље дјеловање у оквиру споразума са коалиционим партнерима.

Коментари 0
Повезане вијести
СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа
Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале
Миличевић: Додик дао до знања колико вриједи његов патриотизам и ријеч дата у највећој институцији Републике Српске Миличевић: Додик дао до знања колико вриједи његов патриотизам и ријеч дата у највећој инс...
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 13m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 48m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 47m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    21h 56m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 14m
    0