Крај драме у Енглеској: Сити шампион, Арсенал кратких рукава

19.05.2024. 19:09
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Завршена је једна од најдраматичнијих сезона у енглеском премијершипу посљедњих година, а нови-стари шампион је Манчестер Сити.

"Грађани" су нову титулу, десету у историји овјерили данас у посљедњем 38. колу након што су савладали екипу Вест Хема (3:1). Освојили су укупно 91 бод, док је кратких рукава поново остао Арсенал који је сезону завршио са 89 бодова. Уочи овог кола имао је два бода мање и била му је потребна побједа над Евертоном (2:1), али и да Вест Хем остане непоражен на Етихаду, што се није десило. "Тобџије" су остале на 13 наслова, а посљедњи су освојили прије 20 година.

Држина Пепа Гвардиола је тако стигла до четврте узастопне титуле, десете у историји, док је за Гвардиолу, тренера Ситија, ово била шеста титула првака Енглеске у седам сезона, колико је на клупи овог клуба.

Сити је већ у 2. минути имао предност. Бернардо Силва је пронашао Фила Фодена, а најбољи фудбалер лиге је смјестио лопту у “мрежу чекићара“. Ново славље на на Етихаду било је у 18. минути када је Фоден погодио за 2:0. Неизјесност и наду наваијачима Арсенала вратио је Мохамед Кудус који је у 42. минути смањио резултат, па је резултат на полувремену гласио 2:1. У Лондону је у тим моментима било 1:1.

Посљедњи 45 минута сезоне донијело је нови погодак Ситија с којим је и дефинитвно стављена тачка на сезону. У 59. минути је погодио Родри. У Лондону је Арсенал побиједио Евертон са 2:1.  Гости су повели преко Гајеа (40), а три минуте касније је Томијасу поравнао резултат. До краја су домаћи атаковали ка голу, а до њега су дошли у 89. минути преко Хаверца, иако су сви на "Емирејтесу" пратили дешавања са "Етихада" и знали да ни побјада неће донијети титулу.

 У Лиги шампиона иду још Ливерпул (савладали Волверхемптон 2:0) од чије клупе се данас опростио Јирген Клоп и Астон Вила. Из елитног рангу су испали Шефилд, Барнли и Лутон.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча поносна на великог шампиона Горана Ковачевића Фоча поносна на великог шампиона Горана Ковачевића
Фудбалери Манчестер Јунајтеда освојили ФА куп Фудбалери Манчестер Јунајтеда освојили ФА куп
Анћелоти: Сити је фаворит против нас Анћелоти: Сити је фаворит против нас
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 16m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 15m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 51m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 12m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 55m
    9