Краљица Елизабета под љекарским надзором

08.09.2022. 16:58
1
ИЗВОР: srna.rs

Британска краљица Елизабета Друга је под медицинским надзором у дворцу Балморал, пошто су љекари забринути за њено здравље, саопштила је данас Бакингемска палата.


Премијер Лиз Трас рекла је да је читава земља "дубоко забринута" за Елизабетино здравље послије објаве из Палате.

Саопштење је издато након што се Елизабета /96/ јуче повукла са једног виртуелног састанка јер су јој љекари препоручили да се одмара. 

Британски национални јавни сервис BBC прекинуо је данас са емитовањем редовног програма како би из минута у минут обавјештавао о здравственом стању краљице Елизабете Друге. 

Краљица је у сриједу одложила састанак са својим савјетницима из Државног савјета Велике Британије, након што су јој љекари саветовали да се одмори. Претходног дана она је именовала Елизабет Трас за нову премијерку у замку Балморал.

Све четворо деце британске краљице Елизабете Друге допутовало је у замак Балморал у Шкотској да би били уз краљицу, пошто су љекари данас изразили забринутост за њено здравље и препоручили да остане под медицинским надзором, јавља британска телевизија ИТВ.

У Балморал су стигли принц Чарлс, са сином-принцом Вилијамом, принцеза Ана, принц Едвард, као и принц Ендру, преноси Ројтерс.

Принц од Велса је отпутовао у Балморал заједно са супругом Камилом, војвоткињом од Корнвола, саопштио је портпарол његове краљевске резиденције Клеренс хаус. Кесингтонска палата потврдила је да је у Балморал отпутовао и принц Вилијам.

Бакингемска палата претходно је саопштила да су љекари забринути за здравље британске краљице и да су препоручили да она остане под медицинским надзором у замку Балморал у Шкотској.

Традиционална церемонија смјене гарде, која је требало да се сутра одржи испред Бакингемске палате, отказана је, јавља BBC.

Испред палате постављен је знак којим се туристи обавештавају да је церемонија отказана.

Церемонија је отказана након што је Бакингемска палата саопштила данас да су љекари забринути за здравље британске краљице Елизабете Друге и да су препоручили да она остане под медицинским надзором у замку Балморал у Шкотској.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale 08.09.2022. 17:09
    Ne moze njoj nista biti, ima ugradjene dijelove golfa dvojke.
Повезане вијести
Сахрањена краљица Елизабета Друга Сахрањена краљица Елизабета Друга
Професионална двојница Елизабете Друге иде у пензију Професионална двојница Елизабете Друге иде у пензију
Чарлс ће званично сутра бити проглашен краљем Чарлс ће званично сутра бити проглашен краљем
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 41m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 36m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 24m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 30m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 58m
    0