Кришто предложена за гувернера у ЕБРД-у, Тегелтија у Свјетској банци

02.02.2023. 14:29
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Савјет министара БиХ на првој редовној сједници у новом сазиву усвојио је закључак којим се предлажу представници БиХ у међународним финансијским институцијама па је тако Борјана Кришто, предсједавајућа предложена за гувернерку у Европској банци за обнову и развој, док је Зоран Тегелтија, министар финансија и трезора предложен за гувернера у Свјетској банци.

У Међународном монетарном фонду за гувернера је предложен Зукан Хелез, министар одбране БиХ.

Савјет министара БиХ одлучио је да Одбором за унутрашњу политику предсједава Зукан Хелез, министар одбране док ће Одбором за економију предсједавати Сташа Кошарац, министар спољне треговине и економских односа, а његов замјеник биће Елемедин Конаковић, министар спољних послова.

У саопштењу из Савјета министара БиХ наводи се и да је Савјет министара БиХ прихватио захтјев Агенције за рад и запошљавање БиХ да се због редовног одвијања процеса продужи мандат Вехаду Хиндији, в.д директору ове агенције до окончања конкурсне процедуре, а најдуже на три мјесеца.

Истовремено, дужности директора Агенције за антидопинг контролу БиХ на лични захтјев разрјешен је Славко Матић који је преузео посланички мандат, а на период од три мјесеца, умјесто њега је именован Мијо Крешић, преносе Независне.

Коментари 0
Повезане вијести
Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ
Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
О политици плата запослених у институцијама БиХ О политици плата запослених у институцијама БиХ
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    13h 42m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    22h 34m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    16h 25m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    11h 17m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    20h 10m
    0