Држављани Србије по повратку кући мораће у карантин

14.12.2020. 20:13
0
ИЗВОР: Tanjug

 Страни државаљани неће моћи да уђу у Србију без негативног “PSR“ теста, не старијег од 48 сати, док ће грађани Србије моћи да уђу без теста у земљу, али ће онда морати у карантин, саопштила је министарка и чланица штаба Дарија Кисић-Тепавчевић.

Та мјера важиће од 20. децембра, највјероватније до 10. јануара, у зависности од епидемиолошке ситуације, рекла је Кисић Тепавчевић након сједнице Кризног штаба.

-  Кризни штаб је данас донео одлуку према којој ће на граничним прелазима бити вршена појачана контрола уз обавезан “PSR” тест за све стране држављане који желе да уђу у нашу земљу - рекла је Кисић Тепавчевић.

Тест ће бити потребан за све стране држављане, без обзира на то из које земље улазе у Србију.

-  Што се наших држављана тиче, Устав имгарантује улазак у земљу и они су увек добродошли. За њих ће важити обавезна кућна изолација у трајању од 10 дана, ако немају негативан ПЦР тест. Тај карантин могу да прекину негативним “PSR” тестом", објаснила је Кисић Тепавчевић.

- Србија неће ни на који начин затварати границу за људе из Републике Српске, без обзира на епидемиолошку ситуацију у Србији и РС - саопштено је данас након састанка предсједника Србије Александра Вучића и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Коментари 0
Повезане вијести
Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу! Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу!
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    19h 31m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    9h 27m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    21h 18m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    16h 58m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    20h 18m
    0