Državljani Srbije po povratku kući moraće u karantin

14.12.2020. 20:13
0
IZVOR: Tanjug

 Strani državaljani neće moći da uđu u Srbiju bez negativnog “PSR“ testa, ne starijeg od 48 sati, dok će građani Srbije moći da uđu bez testa u zemlju, ali će onda morati u karantin, saopštila je ministarka i članica štaba Darija Kisić-Tepavčević.

Ta mjera važiće od 20. decembra, najvjerovatnije do 10. januara, u zavisnosti od epidemiološke situacije, rekla je Kisić Tepavčević nakon sjednice Kriznog štaba.

-  Krizni štab je danas doneo odluku prema kojoj će na graničnim prelazima biti vršena pojačana kontrola uz obavezan “PSR” test za sve strane državljane koji žele da uđu u našu zemlju - rekla je Kisić Tepavčević.

Test će biti potreban za sve strane državljane, bez obzira na to iz koje zemlje ulaze u Srbiju.

-  Što se naših državljana tiče, Ustav imgarantuje ulazak u zemlju i oni su uvek dobrodošli. Za njih će važiti obavezna kućna izolacija u trajanju od 10 dana, ako nemaju negativan PCR test. Taj karantin mogu da prekinu negativnim “PSR” testom", objasnila je Kisić Tepavčević.

- Srbija neće ni na koji način zatvarati granicu za ljude iz Republike Srpske, bez obzira na epidemiološku situaciju u Srbiji i RS - saopšteno je danas nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Komentari 0
Povezane vijesti
Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    9m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    14m
    1
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    13h 36m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    23h 54m
    0
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    1h 6m
    0