Куповина уџбеника на рате

10.05.2022. 10:18
0
ИЗВОР: srna.rs

У свим књижарама Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске од данас до 10. августа могу се закључити уговори о куповини уџбеника и школског прибора на четири рате, рекао је Срни портпарол Завода Дејан Керлета.

- То су погодности које нудимо како бисмо олакшали спремање ученика за школу, јер свјесни смо издатака које родитељи издвајају за спремање школараца у септембру - од куповине уџбеника до куповине одјеће и обуће - истакао је Керлета.

Он каже да је у Заводу у току процедура одабира нових рукописа уџбеника и штампа уџбеника за наредну школску годину, док је дигитализација садржаја уџбеника у новој фази.

Говорећи о цијени уџбеника, Керлета каже да је неминовно било да дође до поскупљења обзиром на ситуацију на свјетском тржишту и имајући у виду свакодневан раст цијена енергената и репроматеријала.

- Набавна цијена репроматеријала је далеко виша него ранијих година и због тога смо били принуђени да повећамо цијене уџбеника. Сагледали смо све параметре приликом доношења одлуке и били принуђени да повећамо цијене, у просјеку, неких 30 одсто - рекао је Керлета.

Он је навео да су настојали сачувати позитивно пословање уз минимална поскупљења, те додао да ће у Српској, и након поскупљења, цијене уџбеника бити значајно ниже од цијена уџбеника у региону.

Керлета истиче да Завод од 1. јуна креће у пројекат "Поносна картица" током којег ће власницима поносних картица омогућити попуст у свим малопродајним објектима.

Он је навео да Влада Републике Српске набавља уџбенике за основну школу за ученике одређених разреда, те да имају и повећање тренда набавке уџбеника од локалних заједница.

Керлета напомиње да је једна од погодности које нуде заинтересованим синдикалним организацијама и предузећима уговор о пословно-техничкој сарадњи, којим се омогућује куповина на одгођено плаћање.

Коментари 0
Повезане вијести
За "Златну сову" конкуришу 24, а за "Совицу" 14 рукописа За "Златну сову" конкуришу 24, а за "Совицу" 14 рукописа
Ниже рате тек 2025. године Ниже рате тек 2025. године
У ратама враћају дуг тежак 374,66 милиона У ратама враћају дуг тежак 374,66 милиона
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 33m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 17m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 30m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 44m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 2m
    0