Лајовић елиминисао Ђоковића у мечу каријере

21.04.2023. 18:52
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Душан Лајовић је елиминисао првог носиоца Новака Ђоковића са 2:0 у сетовима и тако остварио једну од највећих побједа у каријери

- Ово је највећа побједа у мојој каријери. Победити њега је нешто што је до сада било немогуће. Његови проценти сервиса нису били најбољи што сам искористио да дођем до победе - рекао је Лајовић

Лајовић је одлично кренуо у првом сету. Одмах у трећем гему направио је брејк и то након што је Ђоковић направио дуплу сервис грешку. Душан је одлично сервирао током комплетног меча, био је миран за разлику од противника који се мучио и правио доса неизнуђених грешака.

Новак је покушао да одмах у наредном гему узврати и имао је двије шансе, али је на тим поенима Душан био сјајан. Погађао је сервис и успио је да у том периоду сачува свој сервис.

Новак је успио да се врати у меч у осмом гему. Вратио је брејк и чинило се да успоставља равнотежу на терену. Међутим услиједио је одговор Лајовића. Душан је био агресиван и стекао је предност. Одиграо је мирно и у завршници првог сета када је Ђоковић имао брејк лопту. Није се Лајовић препао и успио је да освоји први сет са 6:4.

У другом сету Новак је кренуо да игра много агресивније , али се његов колега из репрезентације није предавао. Ђоковић је имао три брејк лопте у другом гему а Душан је успио све да стигне и затим одбранио свој сервис.

Лајовић је затим имао чак и шансу да окрене меч јер је пропустио двије брејк лопте . Затим је у деветом гему Душан имао 0:40 , али је Новак успио да веже пет поена и освојио је гем па је на крају одлука пала у тај брејку.

У њему је Ђоковић дошао до предности 4:1, и имао је три сет лопте при резултату 6:3 да дође до изједначења у сетовима. Лајовић је још једном показао колико је миран и везао је пет поена те дошао до побједе.

Коментари 0
Повезане вијести
Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић Роналдо је најплаћенији спортиста, гдје су на листи Јокић и Ђоковић
Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже Ђоковић: Било је баш лоше у смислу равнотеже
Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО) Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 54m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    23h 27m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 53m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 6m
    0
  • Партизан мијења име!
    12h 35m
    4