Lajović eliminisao Đokovića u meču karijere

21.04.2023. 18:52
0
IZVOR: glassrpske.com

Dušan Lajović je eliminisao prvog nosioca Novaka Đokovića sa 2:0 u setovima i tako ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri

- Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri. Pobediti njega je nešto što je do sada bilo nemoguće. Njegovi procenti servisa nisu bili najbolji što sam iskoristio da dođem do pobede - rekao je Lajović

Lajović je odlično krenuo u prvom setu. Odmah u trećem gemu napravio je brejk i to nakon što je Đoković napravio duplu servis grešku. Dušan je odlično servirao tokom kompletnog meča, bio je miran za razliku od protivnika koji se mučio i pravio dosa neiznuđenih grešaka.

Novak je pokušao da odmah u narednom gemu uzvrati i imao je dvije šanse, ali je na tim poenima Dušan bio sjajan. Pogađao je servis i uspio je da u tom periodu sačuva svoj servis.

Novak je uspio da se vrati u meč u osmom gemu. Vratio je brejk i činilo se da uspostavlja ravnotežu na terenu. Međutim uslijedio je odgovor Lajovića. Dušan je bio agresivan i stekao je prednost. Odigrao je mirno i u završnici prvog seta kada je Đoković imao brejk loptu. Nije se Lajović prepao i uspio je da osvoji prvi set sa 6:4.

U drugom setu Novak je krenuo da igra mnogo agresivnije , ali se njegov kolega iz reprezentacije nije predavao. Đoković je imao tri brejk lopte u drugom gemu a Dušan je uspio sve da stigne i zatim odbranio svoj servis.

Lajović je zatim imao čak i šansu da okrene meč jer je propustio dvije brejk lopte . Zatim je u devetom gemu Dušan imao 0:40 , ali je Novak uspio da veže pet poena i osvojio je gem pa je na kraju odluka pala u taj brejku.

U njemu je Đoković došao do prednosti 4:1, i imao je tri set lopte pri rezultatu 6:3 da dođe do izjednačenja u setovima. Lajović je još jednom pokazao koliko je miran i vezao je pet poena te došao do pobjede.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zanimljiv obrt: Đoković iznenadio novom odlukom Zanimljiv obrt: Đoković iznenadio novom odlukom
Ronaldo je najplaćeniji sportista, gdje su na listi Jokić i Đoković Ronaldo je najplaćeniji sportista, gdje su na listi Jokić i Đoković
Đoković: Bilo je baš loše u smislu ravnoteže Đoković: Bilo je baš loše u smislu ravnoteže
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    18h 48m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    16h 50m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    15h 43m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    15h 48m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    14h 51m
    1