Лана Пудар пета на свијету

15.12.2022. 11:57
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Најбоља бх. пливачица Лана Пудар освојила је пето мјесто на Свјетком првенству у Мелбурну у кратким базенима (25 м).

Актуелна европска шампионка у дисциплини 200 метара делфин стилом имала је вријеме 2:05.23, што је било довољно за пету позицију, што је још један феноменалан резултат. Злато је овојила Дакота Лутер из САД (2:03.37). Сребро припало њеној сународњакињи Хали Фликингер (2:03.78). Бронзану медаљу је освојила Аустралка Елизабет Декерс (2:03.94).

Шеснаестогодишња пливачица из Мостара јутрос је изборила пласман у финале трке на 200 метара делфин стилом на Свјетском првенству у Мелбурну (25 м-мали базени). Чланица Клуба водених спортова Орка је пливала сјајно у квалификацијама. Испливала је вријеме 2:05.87, што је осми најбољи резултат у квалификацијама, те се пласирала у финале гдје је била убједљиво најмлађа учесница.

Подсјетимо, Лана је већ освојила одличје на СП након што је тачно прије годину дана у Абу Дабију освојила бронзу на у истој дисциплини у којој се такмичила данас.

Пише: Един Спржо

Коментари 0
Повезане вијести
БХ Пошта издала маркицу са ликом Лане Пудар, погледајте како изгледа БХ Пошта издала маркицу са ликом Лане Пудар, погледајте како изгледа
Он је највећи херој Србије! Побиједио рак, па освојио двије европске медаље Он је највећи херој Србије! Побиједио рак, па освојио двије европске медаље
Лана Пудар вицешампионка Европе Лана Пудар вицешампионка Европе
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 30m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 29m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    9h 5m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 26m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    11h 9m
    9