Lana Pudar peta na svijetu

15.12.2022. 11:57
0
IZVOR: nezavisne.com

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je peto mjesto na Svjetkom prvenstvu u Melburnu u kratkim bazenima (25 m).

Aktuelna evropska šampionka u disciplini 200 metara delfin stilom imala je vrijeme 2:05.23, što je bilo dovoljno za petu poziciju, što je još jedan fenomenalan rezultat. Zlato je ovojila Dakota Luter iz SAD (2:03.37). Srebro pripalo njenoj sunarodnjakinji Hali Flikinger (2:03.78). Bronzanu medalju je osvojila Australka Elizabet Dekers (2:03.94).

Šesnaestogodišnja plivačica iz Mostara jutros je izborila plasman u finale trke na 200 metara delfin stilom na Svjetskom prvenstvu u Melburnu (25 m-mali bazeni). Članica Kluba vodenih sportova Orka je plivala sjajno u kvalifikacijama. Isplivala je vrijeme 2:05.87, što je osmi najbolji rezultat u kvalifikacijama, te se plasirala u finale gdje je bila ubjedljivo najmlađa učesnica.

Podsjetimo, Lana je već osvojila odličje na SP nakon što je tačno prije godinu dana u Abu Dabiju osvojila bronzu na u istoj disciplini u kojoj se takmičila danas.

Piše: Edin Spržo

Komentari 0
Povezane vijesti
BH Pošta izdala markicu sa likom Lane Pudar, pogledajte kako izgleda BH Pošta izdala markicu sa likom Lane Pudar, pogledajte kako izgleda
On je najveći heroj Srbije! Pobijedio rak, pa osvojio dvije evropske medalje On je najveći heroj Srbije! Pobijedio rak, pa osvojio dvije evropske medalje
Lana Pudar vicešampionka Evrope Lana Pudar vicešampionka Evrope
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 16m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 15m
    0
  • Zemljotres u BiH
    7h 51m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 12m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    9h 55m
    9