Ćosović: U pojedinim medijima izneseno je niz neistina na račun mog ličnog i profesionalnog ugleda

17.10.2019. 17:33
0
IZVOR: Katera

Na našu adresu je stiglo saopštenje za javnost smijenjenog predsjednika SO Istočna Ilidža Rada Ćosovića, vezano za novonastalu situaciju u Skupštini opštine Istočna Ilidža, koje vam prenosimo u cjelosti.

-Dužan sam stanovnicima opštine Istočna Ilidža i široj javnosti dati objašnjenje o novonastaloj situaciji u skupštini opštine Istočna Ilidža. Upoznati ste da se na sjednici održanoj 4. 10. 2019. godine desila na čudan način promjena skupštinske većine, koja je za rezultat dovela do mog razrješenja. Javnost treba da zna da su predstavnici „nove“ skupštinske većine napravili niz proceduralnih grešaka koje su u suprotnosti sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom i Poslovnikom opštine Istočna Ilidža.

U nemogućnosti rješenja trenutne situacije u kojoj su se našli g. Zoran Trapara, trenutno predsjedavajući skupštine i njegov zamjenik g. Vladimir Ćosović, krenuli su u medijsko spinovanje i hajku na ljude koji u skladu sa Zakonom i odgovorno obavljaju svoje dužnosti, a sve zbog elementarnog nepoznavanja rada lokalne samouprave i osnovnih zakonskih načela. Gore pomenuti  do danas nisu izvršili zakonito preuzimanje dužnosti zbog niza procedalnih grešaka koje su pravili na samoj sjednici, tako i poslije same sejednice, a sve zbog toga što nemaju dovoljan pravni kapacitet. 

Neke od tih grešaka su klevete, narušavanje ugleda, dok su neke krivične prirode o čemu će biti blagovremeno obavješten nadležni Sud, kao i Tužilaštvo.

U vezi neistina o pečatu, mom radno-pravnom i zdravstvenom statusu iluzorno je govoriti jer se radi o gomili neistina, izmišljotina i obmanjivanju javnosti. 

Na sve prethodno pomenuto ću dati pismene dokaze sa pozivanjem na tačne članove Zakona, Statuta i Poslovnika po okončanju sjednice, dobijanju adekvatnih rješenja i naravno pratećih zapisnika. 

U pojedinim sredstvima informisanja izneseno je niz neistina na račun mog ličnog i profesionalnog ugleda. Dodatno ovim putem podsjećam, kako gore pomenute osobe, tako i medije da se uzdrže od prenošenja neistinih navoda kako bi sačuvali vlastiti ugled i kako se ne bi izložili sudskim procesima na koje sam primoran zbog napada na moju ličnost i ugled – navodi se u saopštenju smijenjenog predsjednika SO Istočna Ilidža, Rada Ćosovića.

Podsjećamo, jutros se u medijima pojavila informacija da novoizabrani predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Zoran Trapara i Vladimir Ćosović još nisu zvanično imenovani na ove funkcije, jer je smijenjeni predsjednik lokalnog parlamenta Rade Ćosović na bolovanju, a sa sobom je odnio i skupštinski pečat.

Komentari 0
Povezane vijesti
Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    12h 12m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    8h 44m
    0
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    13h 42m
    1
  • Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
    9h 51m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    3h 5m
    2