Đukanović: Nema razloga za izmjenu i povlačenje Zakona

20.02.2020. 09:34
0
IZVOR: Tanjug

Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmjenu ni za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i dodao da je protivljenje tom aktu zapravo posljednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vijek.

-Nisam čuo nijedan pravni argument protiv zakona, osim onog koji SPC ponavlja 'narod je na ulicama'. To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i s Ustavom i s međunarodnim normama- rekao je lider DPS-a i šef crnogorske države, prenio je portal RTCG.

Ponovio je da je taj zakon dugo i temeljno pripreman i da ne postoji nijedan, kako je kazao, objektivan razlog ni za njegovu izmjenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

Analizirajući aktuelnu političku situaciju, Đukanović je rekao da država Crna Gora usvajanjem i primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti brani svoj građanski koncept.

-Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama- zaključio je Đukanović na sinoćnoj sjednici Glavnog odbora DPS-a, prenio je portal RTCG.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas Sabor Svetog arhangela Gavrila Danas Sabor Svetog arhangela Gavrila
Danas Teodorova subota Danas Teodorova subota
Nacrt zakona o rodnom identitetu ugrožava svetinju života i ljudsko dostojanstvo Nacrt zakona o rodnom identitetu ugrožava svetinju života i ljudsko dostojanstvo
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    9h 9m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    18h 1m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    11h 52m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    15h 37m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    6h 44m
    4