Ђукановић: Нема разлога за измјену и повлачење Закона

20.02.2020. 09:34
0
ИЗВОР: Tanjug

Не постоји ниједан објективан разлог за измјену ни за повлачење Закона о слободи вјероисповијести, рекао је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и додао да је противљење том акту заправо посљедња политичка битка коју противници црногорске државе воде како би је вратили у мрачни средњи вијек.

-Нисам чуо ниједан правни аргумент против закона, осим оног који СПЦ понавља 'народ је на улицама'. То неће ни на који начин спријечити државу да обавља свој посао, да усваја и спроводи законе који су у потпуности усаглашени и с Уставом и с међународним нормама- рекао је лидер ДПС-а и шеф црногорске државе, пренио је портал РТЦГ.

Поновио је да је тај закон дуго и темељно припреман и да не постоји ниједан, како је казао, објективан разлог ни за његову измјену ни за његово повлачење, а власт свакако и даље остаје отворена за дијалог.

Анализирајући актуелну политичку ситуацију, Ђукановић је рекао да држава Црна Гора усвајањем и примјеном Закона о слободи вјероисповијести брани свој грађански концепт.

-Највећи посао и одговорност свакако јесте на Влади и њеним министрима, али и свако од нас има свој дио посла, било да је ријеч о партији, државним институцијама или локалним управама- закључио је Ђукановић на синоћној сједници Главног одбора ДПС-а, пренио је портал РТЦГ.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас Сабор Светог архангела Гаврила Данас Сабор Светог архангела Гаврила
Данас Теодорова субота Данас Теодорова субота
Нацрт закона о родном идентитету угрожава светињу живота и људско достојанство Нацрт закона о родном идентитету угрожава светињу живота и људско достојанство
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    23h 12m
    13
  • Преминула Вера Гргић
    5h 23m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    6h 7m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    10h 12m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    10h 16m
    2