U Sokocu za upis u pripremni program očekuje se 55 djece

30.01.2020. 09:45
0
IZVOR: Srna

U sokolačkoj Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje tromjesečni program pripreme djece za školu pohađaće 55 mališana, prema prijavama u oktobru prošle godine, rekla je Srni direktor Biljana Kosorić.

Ona je naglasila da očekuje upis mališana početkom naredne sedmice, nakon što roditelji prilože rodne listove i ljekarska uvjerenja.

Prema njenim riječima, program će biti realizovan od 2. marta do kraja maja, a vaspitači će biti angažovani sa liste sokolačkog Biroa Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Djeca će, najvjerovatnije, biti raspoređena u dvije grupe, o čemu konačnu riječ daje resorno ministarstvo Republike Srpske.

Kosorićeva je naglasila da se za besplatni program pripreme djece za školu upisuju djeca rođena 2014, te 2013. koja do sada nisu krenula u školu.

-Cilj ovog programa je socijalizacija mališana, upoznavanje i druženje sa vršnjacima van porodice i kratko odvajanje od roditelja, što će biti realizovano u našoj ustanovi- navela je Kosorićeva.

Pripremni predškolski program sufinansira Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a nosilac aktivnosti su školske ili predškolske ustanove u lokalnim zajednicama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 11m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 53m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 26m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 0m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    22h 45m
    3