Agić: Plan je da se u roku od 20 dana utvrde rezultati

14.10.2022. 18:27
0
IZVOR: srna.rs

Plan Glavnog centra za brojanje u sarajevskoj dvorani "Zetra" je da se u roku od 20 dana utvrde rezultati, a u roku od 30 dana potvrde, rekao je zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje Adi Agić.

Agić je naveo da se dešavaju situacije da je pomiješan izborni materijal, kao i da je uveden dvatesetčetvoročasovni video nadzor u prostorijama gdje se rukuje sa glasačkim listićima.

On je naglasio da Glavni centar za brojanje nije zadužen za odstupanja u broju glasova, te da sve izvještaje šalju kontroli rezultata koja podnosi izvještaj Centralnoj izbornoj komisiji.

Agić je naveo da su do sada prebrojani glasački listići sa 133 biračka mjesta u Bijeljini i nada se da će do večeras biti završeno prebrojavanje glasova iz Bijeljine, nakon čega će se brojati glasovi sa biračkih mjesta iz Banjaluke, Doboja i Zvornika.

- Poslije toga ćemo vidjeti dinamiku koju nam dostavi naše skladište, šta oni mogu od materijala da nam u kratkom intervalu i dostave - naveo je Agić.

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu juče je počelo otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Osnovne škole „Pale“ osvojili zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju iz fizike Učenici Osnovne škole „Pale“ osvojili zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju iz fizike
Odličan nastup tenisera iz Istočnog Sarajeva Odličan nastup tenisera iz Istočnog Sarajeva
Stigli rezultati nalaza koje je čekala cijela Hrvatska Stigli rezultati nalaza koje je čekala cijela Hrvatska
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    2h 23m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    2h 28m
    1
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    15h 50m
    0
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    3h 20m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    3h 34m
    0