Akcija "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima" u Sokocu

23.11.2022. 12:47
0
IZVOR: srna.rs

Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske organizovao je danas na Sokocu besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti uređaja na motornim vozilima i pripremljenosti vozila za zimske uslove.

Predrag Likokur iz AMS-a Srpske rekao je novinarima da ova akcija podrazumijeva kontrolu kvaliteta rashladne i kočione tečnosti, punjenja akumulatora, ispravnosti svjetlosno-signalnih uređaja, plinskih instalacija, pneumatika.

- Najčešće neispravnosti su sitnice na svjetlosno-signalnim uređajima, nezadovoljavajuća ispravnost kod kočinog ulja i vrijednost rashladne tečnosti, što je pogotovo potrebno vozačima na Romaniji, gdje je često jako niska temperatura - naveo je Likokur.

On je apelovao da vozači kvalitetno pripreme vozilo za zimu i budu oprezni jer se često saobraćajne nezgode dogode zbog sitnica za koje je trebalo odvojiti par minuta.

Likokur je dodao da je današnja akcija "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima" organizovana u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske i "Optima grupom", te da se realizuje svake godine.

Sekretar Auto-moto društva Sokolac Dobrivoje Amović rekao je da će tokom današnje kontrole biti provjereno da li su vozači zamijenili zimske gume, da li dubina šara na gazećem sloju odgovara propisima, da li tečnost za hlađenje motora može izdržati do minus 30 stepeni Celzijusovih, s obzirom na to da na ovom području često temperatura pada do tog podioka, te da li viskoznost/gustina/ ulja na kočnicama odgovara zimskim uslovima.

Sokočanka Milica Dangubić smatra da je ova akcija veoma značajna, posebno za početnike, s obzirom na uslove vožnje u zimskim uslovima na području Romanije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    23h 11m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    12h 24m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    11h 55m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    12h 18m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    8h 11m
    0