Akcija „Niste sami, imate prijatelje“ stigla i do Odžaka

28.12.2021. 15:39
0
IZVOR: Katera

Pred novogodišnje praznike, 28. decembra, kompanija m:tel i akcija „Niste sami, imate prijatelje“, stigli su i do Odžaka, kako bi donirali 70 paketa hrane i higijenskih proizvoda mještanima tog kraja, odnosno srpskim povratnicima Posavskog kantona.

- Cijeli decembar godine koja je na izmaku obojili smo aktivnostima humanitarne akcije ’Niste sami, imate prijatelje’, upravo kako bismo našim ljudima u FBiH, učinili praznike ljepšim, ali i život lakšim. Svakako, i u narednoj godini nastavljamo sa akcijom, a u ovom momentu se trudimo da ovim ljudima obezbijedimo ono što je najpotrebnije u zimskom periodu poput drva za grijanje i hrane - rekla je generalni direktor kompanije m:tel Jelena Trivan, povodom donacije u Odžaku.

Akcija ’’Niste sami, imate prijatelje’’ realizovana je na molbu Srpskog građanskog društva – Posavina, a iz kompanije navode da su odmah reagovali i pripremili neophodne pakete za donaciju, koji su danas i uručeni.

Odžak je tim povodom posjetio m:tel tim sa izvršnim direktorom za korporativne poslove m:tel-a Nikolom Tacićem, koji je naglasio da je ovo jedna od aktivnosti u okviru akcije „Niste sami, imate prijatelje“.

- Na osnovu odluke generalne direktorke Jelene Trivan akciju smo započeli u mesecu decembru, a ovoga puta doniramo pakete sa hranom i higijenom za sedamdeset porodica posavskog kraja. Naravno, cilj naše akcije i jeste pomoći srpskim povratnicima gde god se oni nalazili, pa je i ovo jedan od načina da im olakšamo i ublažimo probleme sa kojima se svakodnevno susreću i bore - izjavio je Tacić, dodajući da se iskreno nada da će ovi paketi pred božićne i novogodišnje praznike učiniti da povratnicima ovoga kraja bar ublaži osjećaj da su sami i zaboravljeni.

Zahvalnost m:tel-u za pomoć povratnicima Odžaka, Orašja i Domaljevca, izrazio je predsjednik Srpskog građanskog udruženja – Posavina Damir Ivetić koji je naglasio da Srbima iz ovog kraja mnogo znači to što ova kompanija nije zaboravila ni na njih.

- Na ovim prostorima živi oko 980 stanovnika srpske nacionalnosti. Naša odlučnost i srčanost kao i želja da ostanemo i živimo na našim imanjima, dovela nas je da se organizujemo kroz naše udruženje koje jedino na čitavom kantonu brine o srpskom narodu, zastupa njihove interese i pomaže kroz razne vidove pomoći - naglasio je Ivetić i dodao da se iskreno i od srca zahvaljuje kompaniji m:tel na ovoj donaciji, nadajući se da će ona otvoriti i širu, dugoročniju saradnju.

Kompanija m:tel najavila je nastavak akcije „Niste sami, imate prijatelje“, donacijama koje već sutra putuju ponovo ka Bosanskom Petrovcu i Glamoču.   

Komentari 0
Povezane vijesti
Priznanje Zlatni grb grada Banjaluka uručeno Jeleni Trivan Priznanje Zlatni grb grada Banjaluka uručeno Jeleni Trivan
M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u avgustu M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u avgustu
Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    11h 58m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    12h 12m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    14h 29m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    12h 4m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    4h 19m
    0