Ako ne morate hitno na fakultet u Srbiju, ne žurite na testiranje

18.05.2020. 21:55
1
IZVOR: Srpska.info

Da bi nesmetano prešli granicu i otišli na studije, studentima iz Srpske koji studiraju u Srbiji njihovi fakulteti treba da pošalju e-mai lu kojem ih obavještavaju o obavezama kojima treba da pristupe tokom maja, kao i o tome da će njihovo ime biti na spisku Vladine komisije za davanje dozvola za ulazak u Srbiju.

Navodi se to u dopisu Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, a koji je upućen visokoškolskim ustanovama u Srbiji i odnosi se na način prelaska državne granice Srbije za državljane RS sa statusom studenta u Srbiji.

Ovaj dopis dobilo je i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS posredstvom Predstavništva Republike Srpske u Beogradu.

Iz ovog ministarstva navode da su do sada Institutu za javno zdravstvo RS dostavili evidenciju za više od 3.000 prijava za jednokratno besplatno testiranje.

– Apelujemo na državljane RS koji u inostranstvu nemaju studentske obaveze tokom maja, da se uzdrže od korišćenja ovog prava i prednosti, uzevši u obzir kapacitete Instituta za javno zdravstvo RS i činjenice da nalazi testa važe 72 sata od trenutka izdavanja, ustupe onima koji te obaveze imaju – navode iz Ministarstva.

S obzirom na to da je regulisanje prelaska granica izvan nadležnosti Vlade RS, još jednom mole sve studente i da se, prije odlaska na testiranje obavijeste o režimu prelaska granice države koja je njihova krajnja destinacija.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Jaa 18.05.2020. 22:06
    Šta je sa onima koji hitno moraju na fakultet iz Srbije u RS?
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 18m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    16h 0m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 33m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 7m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 52m
    3