Ако не морате хитно на факултет у Србију, не журите на тестирање

18.05.2020. 21:55
1
ИЗВОР: Srpska.info

Да би несметано прешли границу и отишли на студије, студентима из Српске који студирају у Србији њихови факултети треба да пошаљу e-mai lу којем их обавјештавају о обавезама којима треба да приступе током маја, као и о томе да ће њихово име бити на списку Владине комисије за давање дозвола за улазак у Србију.

Наводи се то у допису Министарства просвјете, науке и технолошког развоја Србије, а који је упућен високошколским установама у Србији и односи се на начин преласка државне границе Србије за држављане РС са статусом студента у Србији.

Овај допис добило је и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС посредством Представништва Републике Српске у Београду.

Из овог министарства наводе да су до сада Институту за јавно здравство РС доставили евиденцију за више од 3.000 пријава за једнократно бесплатно тестирање.

– Апелујемо на држављане РС који у иностранству немају студентске обавезе током маја, да се уздрже од коришћења овог права и предности, узевши у обзир капацитете Института за јавно здравство РС и чињенице да налази теста важе 72 сата од тренутка издавања, уступе онима који те обавезе имају – наводе из Министарства.

С обзиром на то да је регулисање преласка граница изван надлежности Владе РС, још једном моле све студенте и да се, прије одласка на тестирање обавијесте о режиму преласка границе државе која је њихова крајња дестинација.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Јаа 18.05.2020. 22:06
    Шта је са онима који хитно морају на факултет из Србије у РС?
Повезане вијести
Даном сјећања на жртве масовних убистава проглашени 3. и 4. мај Даном сјећања на жртве масовних убистава проглашени 3. и 4. мај
Дјечак пао кроз прозор основне школе Дјечак пао кроз прозор основне школе
Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 8m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    10h 3m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 57m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    21h 6m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 16m
    0