Ana Marija Vasiljević će predstavljati Istočno Sarajevo na takmičenju "Ritam Evrope"

28.01.2020. 15:07
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.net

Na najvećem dječijem muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“, koje će ove godine biti održano u Istočnom Sarajevu, naš grad predstavljaće Ana Marija Vasiljević, te plesači Milan Milinković i Anđela Simić. Tako je odlučio stručni žiri koji su činili predstavnici manifestacije „Ritam Evrope“ i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Gradovi i opštine Republike Srpske predstavljaće na ovoj manifestaciji neku od zemalja Evrope, a takmičari će pjevati na različitim evropskim jezicima.

Grad Istočno Sarajevo izrazio je želju da na ovom takmičenju predstavlja Srbiju, te će kandidat koji bude predstavljao Istočno Sarajevo izvoditi numeru na srpskom jeziku.

Direktor Programa „Ritam Evrope“ Igor Karadarević rekao je da će finalno takmičenje biti održano krajem maja ili početkom juna u dvorani „Peki“ u Palama, uz direktan televizijski prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

-Na takmičenju će učestvovati djeca i omladina iz 14 gradova i opština Republike Srpske. Pokušali smo i male i velike lokalne zajednice da uključimo jer smatramo da sva djeca Srpske zaslužuju ovakvu vrstu takmičenja i iskustva - rekao je Karadarević.

Karadarević je naglasio da su djeca izabrana isključivo na osnovu njihovog kvaliteta i talenta koji posjeduju. Karadarević je pojasnio da je „Ritam Evrope“ pobjednicima ovogodišnjeg takmičenja obezbijedio putovanje u neku zemlju u Evropi.

Šef kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ognjen Jugović rekao je da mu je čast što će Istočno Sarajevo biti grad domaćin finalnog takmičenja, koje će prvi put biti održano u Republici Srpskoj.

Jugović je rekao da je grad pokazao sposobnost da organizuje velike događaje, te da će nastaviti da podržava ovakve manifestacije.

-Ova manifestacija pruža priliku za promociju grada Istočno Sarajevo, kao i promociju djece i omladine da bi se njihov talenat vidio šire od Republike Srpske - rekao je Jugović.

Izabrane takmičare će u narednih nekoliko mjeseci obučavati tim stručnjaka iz Beograda sa višegodišnjim iskustvom u pripremi i realizaciji velikih šou programa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodica nastradalih traži maksimalnu kaznu zatvora za Amira Kujovića Porodica nastradalih traži maksimalnu kaznu zatvora za Amira Kujovića
Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem
U subotu međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u Istočnom Novom Sarajevu U subotu međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    18h 48m
    0
  • Kako su se zavoljeli Ivo Andrić i Milica Babić – ljubav prikrivena snovima i hartijom
    8h 53m
    1
  • Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
    9h 25m
    1
  • Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem
    11h 48m
    1
  • Jak zemljotres pogodio Srbiju
    4h 58m
    0